The Real Mckenzies – Off The Leash

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ovaj punk bend sa Fat Wrecka nisam čuo sve dok nisam stavio promo kopiju njihovog novog albuma ”Off The Leash” u svoj player. I prije nego što sam čuo prve taktove pjesme ”Chip” koja otvara ovaj album, sve mi je opasno smrdilo na Škotsku. I bio sam u pravu.

Iako su bend iz Kanade, TRM (samo je vokal pravi McKenzie, odnosno, čovjek se zove i preziva Paul McKenzie) je bend kojem škotska krv pumpa kroz vene. Njihovu muziku je najlakše zamisliti kao standardno dobar i melodičan punk sa FatWreckovim potpisom, ali na to sve dodajte i činjenicu da je utjecaj škotske muzike (pogotovo kroz upotrebu gajdi) i više nego očigledan.

Sve miriše na viski i opsesiju korijenima Škota (mnogi su naselili Kanadu u prošlosti), pa zato ovaj album varira od manijakalnih brzina (za melodični bend – gdje su baš off the leash), pa do sporih i izraženo nostalgičnih pjesama (gdje mi se čini da im uzica i ne treba jer nemaju namjeru da je potrgaju sa vrata). U svijetu melodičnog punka koji je meni jako, jako sličan (kao što je nekom grindcore i noise isto govno), TRM sa elementima celticpunka kako oni to sami vole reći je definitivno bend koji neću preskočiti, a ukapirao sam da je ovaj album kao genijalan za cuganje sa probranom ekipom i flašom Tullamore’s Dewa…

Nabavljajte ovo, deeeerneeeek!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: The Real McKenzies
Ime albuma: Off The Leash
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.realmckenzies.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI