Malignant Tumour – In Full Swing

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Češki bend Malignant Tumour prešao je dalek put od 1990. godine kad su osnovani. Prije skoro mjesec dana otvarali su za Slayer u Pragu, ali autor ovih redova odlučno stoji iza tvrdnje da je Slayer trebao otvarati za Malignant Tumour. Da ne pričamo o tome da Triviumu i Amon Amarthu mjesto na tom koncertu ne bi bilo pruženo da je u mojoj organizaciji…

No da se sad fanovi određenih podžanrova metal muzike ne uvrijede, idemo mi dalje, a priču o organizovanju koncerata ćemo potegnuti drugi put.

Novi, treći po redu album Malignant Tumoura zove se ”In Full Swing”. Lično, očekivao sam nastavak rock’n’roll ludnice koju je bend prezentovao na split izdanju sa engleskim bendom Gurkhom (”Rock’n’Roll Engine”, tako se zvala njihova strana splita), ali dobio sam nešto totalno drugačije, i ne žalim se!

ČISTI METAL! MT ovdje pokazuje šta metal treba da bude – prijetnja, prijetnja, prijetnja i naravno, zabava! Krenuvši od prve pjesme albuma ”We Paint The Town Red”, bend ne snižava tempo, nego ide sve brže i brže – thrash metal sreće rock’n’roll na nekoj totalno ubrzanoj punk drogi!

Grijeh je izdvojiti bilo koju od pjesama sa ovog albuma jer sve imaju ono ”nešto”, sve su super zabavne i super brze. Zahvala od mene producentima albuma! Album zvuči čisto, i to tačno u mjeri u kojoj je čistoća meni prihvatljiva, i dalje je bas prljav i raznosi sve pred sobom, Bilos i Šimek su otpjevali predobre vokale, usudim se reći – možda i najbolje otkad je MT u ovoj postavi!

Tekstovi – zabavni, pogotovo ekipi koja prati Malignant Tumour, s posebnim izdvajanjem pjesme ”We Are The Metal”, gdje je refren kao stvoren za horsko pjevanje u društvu alkoholičara i spaljenih mozgova na MT koncertu!

Pročitaj i ovo:  Brzi pregled: Iron Maiden, Danko Jones, Flotsam & Jetsam...
Pročitaj i ovo:  Fulci - Exhumed Information: Slatka oda gadosti

Kao i obično, Malignant Tumour nije izbacio CD bez bonusa, tako da i na ovom albumu imamo multimedia sekciju gdje možemo pogledati par zanimljivih videa DIY produkcije, ali lijepo je vidjeti kako je neko uložio truda i u bonus sekciju, što je za svaku pohvalu.

Sjajan treći CD, MT ide dalje. Puno više u stilu ”Burninhell” albuma, kako muzički, tako i produkcijski, ali faktor zabave pozajmljuje od splita sa Gurkhom. Ovim albumom zacementirali su se na samom vrhu ČEŠKOG r’n’r undergrounda i koliko se meni čini, tu i ostaju, zato obratite malo više pažnje na bend iz Ostrave imena Malignant Tumour, jer su oni što većina bendova danas nije – kako muzikom, tako i ideologijom – THEY’RE THE METAL!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Malignant Tumour
Ime izdanja: In Full Swing
Izdavač: Insane Society
Godina izdanja: 2008
Website benda: www.malignanttumour.com

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI