Magrudergrind / Shitstorm – SPLIT

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Postoje dvije verzije ovog izdanja, jedna izdana za američko i, LP verzija za evropsko tržiše, a treća, CD verzija, čiji primjerak ja imam, izdana za istočnoevropsko tržište. Pod istočnom Evropom se podrazumijeva Balkan, što mi je oduvijek bilo presmiješno, no hajde, pričamo i pišemo o muzici, a ne o nečijem (očigledno pogrešnom) viđenju i poimanju geografskih odrednica.

Magrudergrind + Shitstorm = smrt u centrifugi. Nema tu previše priče, spojite grindcore i thrash, dodate punk, iz bureta nakon što odstoji izvadite powerviolence i svi sretni i zadovoljni. Nema tu neke pretjerane originalnosti i inovativnosti, ali ima muda, a muda su ono što fali danas bendovima uveliko.

Magrudergrind svira tu svoju verziju powerviolencea, totalno furiozno i simplificirano drljanje potpomognuto visokim vokalima i povremenim glasovnim ispadima u stilu Jana iz Agathoclesa (poslušaj “Complete Deprivation” za potvrdu ove rečenice), ali u svakom slučaju, veoma dobro, veoma brzo, sasvim zadovoljavajuće. Ljudi ne pričaju, ne komplikuju, nego samo – udri! Sretni su Požežani što ih gledaše uživo davne 2006. godine.

Drugi dio splita zauzeo je bend Shitstorm. Ako smatrate Magrudergrind budalama, e, grdno ste se zajebali, jer Shitstorm stvarno nije normalan bend. Formula za jednu pjesmu Shitstorma ide ovako: futa futa, futa futa, blast, blast, futa, futa. I tako u nedogled, riffovi odlični, vokali growlani. Odjednom u po’ frke uspore i sasjeko na 50 BPM-ova. Magrudergrind sam slušao i prije, znao sam šta očekivati, ali Shitstorm je apsolutno iznenađenje i definitivna preporuka svima!

Split vrijedan vaše pažnje više nego što mislite. Kupiti od prijatelja iz FUCK YOGA RECORDSA – www.hellmilitia.com

COVER ART:INFO:

Ime benda: Magrudergrind / Shitstorm
Ime izdanja: SPLIT
Izdavač: Fuck Yoga Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: http://www.myspace.com/magrudergrind / http://www.myspace.com/therealshitstorm

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI