The Setup – Torchbearer

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

The Setup je belgijski metal hardcore (namjerno razdvajam ovo dvoje i ne stavljam složenicu ”metalcore”, metalcore
je za mene nešto drugo) bend koji je oduševio malobrojnu, ali zvuku vjernu publiku u Sarajevu krajem 2009. godine
kao predgrupa starim jaranima, holandskom bendu Born From Pain. Upravo tada na poklon sam dobio majicu The Setupa i njihov album “Torchbearer” koji sam se nakanio recenzirati par mjeseci kasnije.

Prije već spomenutog naslova nisam bio upoznat sa radom The Setupa, tako da je taj nastup i prvo preslušavanje albuma moj prvi susret sa bendom. “Torchbearer” je album prepun odličnog hardcorea, modernije produkcije i stvarno catchy riffova, ali i prožvakanih tema koje smo navikli slušati kada su ovakvi i slični bendovi u pitanju. Neki kude vokala Krisa, koji je ako niste znali, novost u bendu, ali se meni, recimo, njegov način pjevanja dopada – imam osjećaj da momak pjeva iz petnih žila, tj. da konstantno postoji mogućnost da mu popucaju glasnice, što ja stvarno volim kod hardcorea, ako tu ne vidim silu i bijes, onda to za mene nije hardcore.

Dvanaest pjesama albuma proleti pravo brzo, sve su slušljive, ali kao takve postoji mogućnost da vam se jednostavno ne urežu u pamćenje. Ovo je album koji sjeda na prvu, a svi znamo kako takvi albumi završe – dvaput preslušani u sezoni ”lajkanja” benda i onda…nigdje ih nema. To nema nikakve veze sa produkcijom, sing-along refrenima i hardcore pričom, jednostavno neki albumi nemaju “to” – “to” imaju albumi nastali prije petnaestak godina i ranije. Iskreno se nadam da to nije slučaj sa The Setupom, no vrijeme će donijeti svoju odluku.

COVER ART:

Pročitaj i ovo:  Clutch u Zagrebu: Religijsko rock'n'roll iskustvo


INFO:

Ime benda: The Setup
Ime izdanja: Torchbearer
Izdavač: GSR
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://www.thesetupkills.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »