Fire At Will – Today Is Mine

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Manje vrište na CD-u nego uživo! Da, Fire At Will sam gledao uživo kad su nastupali sa bendom Nine Eleven u sarajevskom klubu AG zahvaljujući nama iz BHxHC Bookinga i tad mi je uvaljen njihov album “Today Is Mine” i to tour edition. Kakva je razlika između ”turnejske edicije” i normalnog izdanja, ni sam nisam siguran (osim omota), tako da je bolje da se skoncentrišem na muziku. Idemo!

Ovo je odlično. Nisam inače fan melodičnog hardcore punka, ali Fire At Will baš nosi i to odlično. Tjera na ples. Nisam ja rasplesan čovjek, ali ako me ovo tjera da skačem, a melodično je, na šta se inače ježim, mora da je odlično.

Bojao sam se najviše vrištećeg vokala koji je okarakterizirao nastup benda u Sarajevu, ali na album, to je sasvim druga stvar, zato sam i započeo ovu recenziju sa izjavom da manje vrište. Sve se poklopilo par excellence. Pjesme nisu baš ni toliko kratke, neki prosjek trajanja pjesama je oko tri minute, pa ipak, Fire at Will vazda oduševi. Ovaj album (a kad vidim dužinu, moguće da je i EP – dvadeset i tri minute) je defaultni melodični hardcore/punk album koji bi ja recimo bez problema svrstao u neku američku školu, tj. ako znate kako zvuči neki hardcore punk u brzini prosječnog benda sa Fat Wrecka, old school orijentisan, moderno produciran, shvatit ćete o čemu pišem.

Francuzi odlični. Iskreno, meni puno bolje leže od kolega iz Nine Elevena, zato ću da ih vrtim i vrtim!

Pročitaj i ovo:  Brzi pregled: Iron Maiden, Danko Jones, Flotsam & Jetsam...

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Fire At Will
Ime izdanja: Today Is Mine (Tour Edition)
Izdavač: I For Us / Nothing To Prove / Heaven And Hell Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://www.myspace.com/fireatwillhxc

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI