Live Stage Music Festival: Ko su Metalni radnici?

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

live stage festival

U Sarajevu je od 27. do 29. jula održano četvrto (i sudeći po izjavama organizatora) posljednje izdanje Live Stage Festivala. Ovaj trodnevni festival je na tri prethodna i posljednjem, ovogodišnjem izdanju publici omogućio da uživaju u nastupima nekih od najpoznatijih pop rock i rock aktova bivše Jugoslavije, što je i bila glavna kritika jednog dijela publike.

Ovom temom se ne bi ni bavili da na adresu Izvan Svake Kontrole nije stigla poruka od osobe koja je učestvovala na ovogodišnjem izdanju Live Stage Festivala. Kako je navedeno, učesnik koji je želio ostati anoniman primijetio je da je festival imao pripremljen backstage za grupu Metalni radnici čije članove nije upoznao.

Želio je saznati ko čini članove ove grupe i gdje se mogu poslušati snimci Metalnih radnika, priznavši da joj “sve smrdi na tipično pranje novca potpisivanjem ugovora između fiktivnog izvođača i organizatora”.

Na adresu Stage Productiona uputili smo upit o bendu Metalni radnici. Upitali smo ko čini grupu, gdje možemo poslušati njihova izdanja, te na osnovu čega je odlučeno da se grupa predstavi publici ukoliko nemaju nikakvih reprezentativnih snimaka.

Javio nam se Adnan Mundžić iz Stage Productiona, pojasnivši ko su Metalni radnici, ali i grupa Zračna kontrola. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti, bez intervencija:

“Poštovani,

Zračna kontrola i Metalni radnicu su projekti koje smo mi, kao produkcija, pokrenuli. Naime, u želji da osvježimo domaću rock scenu, u martu smo objavili audiciju za mlade muzičare, sa namjerom da oformimo bend s kojim ćemo kao produkcija raditi autorske pjesme i album. Obzirom da se javio veliki broj muzičara, oformiri smo dva benda, s kojima smo u maju počeli raditi na autorskim pjesmama, s namjerom da svaki od njih pripremi po dvije pjesme, te da oba benda predstavimo na ovogodišnjem izdanju Live Stage Festivala. Zračna kontrola je svoje tri autorske pjesme pripremila, te smo ih predstavili u četvrtak 27.07. Nažalost, Metalni radnici nisu bili u potpunosti spremni, odnosno aranžmani za njihove tri pjesme nisu bili u potpunosti gotovi, te smo procijenili da je bolje ne predstavljati ih, dok pjesme ne budu spremne.

Pročitaj i ovo:  Intervju: "Heavy Punk" dvojac Teen Mortgage

Niti jedan od pomenuta dva benda nemaju društvene mreže, jer se radi o novim bendovima formiranim u maju mjesecu. Zračna kontrola već ima 10 novih pjesama, tri su u potpunosti spremne, dok na četvrtoj upravo rade, dok Metalni radnici imaju ukupno 5 pjesama, ali samo jedna je spremna, dok na drugoj još uvijek radimo aranžmane.

U septembru ili oktobru planiramo objaviti prve signlove Zračne kontrole, a do kraja godine se nadamo i album sa 10 pjesama. Metalni radnici će vjerovatno morati doživjeti određene promjene, jer dva člana benda rade, pa nisu u mogućnosti raditi sa bendom svaki dan. Manjak vremena je i ključni razlog zašto se nisu na vrijeme spremili da nastupe na LSF. U svakom slučaju nadamo se da ćemo naći zamjenu za dva člana, te da će i oni do kraja godine objaviti bar jedan-dva singla.

Lijep pozdrav

Adnan Mundžić”
Na osnovu napisanog, za pretpostaviti je da je Zračna kontrola bila plaćena za svoj nastup, dok Metalni radnici nisu.
Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI