Infest – Moshroom

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ne znam da li se u žanru koji volimo, a zove se grindcore u današnje vrijeme može išta novo izmisliti. Svi znamo šta je grindcore, šta je kvalitetan grindcore. Povremene blistave momente grindcore eksperimentisanja nam pruže Česi, ali i oni su zaštopali u zadnje vrijeme. Ipak, kad već pričamo o eksperimentisanju, krajnji zaključak (i to deduktivni – e, ovo je utjecaj ispitnih rokova!) je da grindcore treba da bude ono što jeste, brz, agresivan i jasan.

Francuski Infest koji (ne)slavno dijeli ime sa još najmanje po mojoj pretpostavci minimum pet bendova rasutih diljem naše zelene planete svira grindcore. Njihov album “Moshroom” izašao je u izdanju slovačke izdavačke kuće Metal Age Productions i nudi nam ništa više, a ni ništa manje od dobrog, starog grindcorea. No, da je to baš stari, mrljavi grindcore ala “Scum” Napalm Deatha, i nije. Infest svira grindcore koji će se u prvu ruku svidjeti ljubiteljima Nasuma, dakle nešto moderniju i bolje produciraniju verziju žanra.

Dvadeset pjesama krasi album “Moshroom” i nazivi istih su vrlo zanimljivi, zato me vrlo ljuti kad bend koji je ovako inspirativan sa nazivima ne dogovori sa izdavačkom kućom da se u bookletu albuma objave i tekstovi pjesama. Na kraju krajeva, grindcore je podžanr hardcore punka, a u punku tekstualna poruka treba da predstavlja bitnu stranu cijele priče, zar ne?

Omot albuma je super, vrlo, vrlo mi se sviđa. Jednom rječju opisano – manijakalno.

Infest na svom drugom albumu nije ponudio ništa specijalno, ništa novo, ali ako volite grindcore prosječnog vremenskog trajanja pjesme od minutu i dvadeset sekundi i ne smeta vam Nasumska produkcija istog, ovo je album za Vas. Čekirajte.

COVER ART:

Pročitaj i ovo:  Intervju: "Heavy Punk" dvojac Teen Mortgage

INFO:

Ime benda: Infest
Ime izdanja: Moshroom
Izdavač: Metal Age Productions
Godina izdanja: 2009
Website benda: www.myspace.com/infestbaiona

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI