HS#5: Sex i Selo (ukr'o sam naslov)

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Davno je na forumu Rock Planeta izbila zanimljiva i vatrena diskusija o tome kakve cure metalci vole. Inače, ne volim takve diskusije koje, kad pogledamo sa nekog realnog stanovišta, ljude koji slušaju žešći zvuk, predstavljaju kao vanzemaljce, ili fetišiste koji vole nešto posebno, ali malo sam razmišljao i rekao sam sebi, hajde, Sharane, napiši nešto na tu temu…pa, here it goes…

Kakve to cure vole metalce? Kakve to momke vole metalke? Uzmimo da sam ja jedan klasični metalac. Noć je, nemam puno love, idem malo da popričam sa društvom u gradu Sarajevu, koje se okuplja najčešće u Markiju. Sloga je untroo, City Pub je šminka, a sva ostala mjesta su preskupa. Dakle, ulazim, naručujem produženu sa mlijekom, i OBAVEZNO čašu vode, i sjedam. Istom tom nevjerovatnom fantazijom, za oko mi zapadne cura koja sjedi kraj mene, ili na drugom kraju, priđem joj i počnem pričati sa njom, da bi me ona nakon 20tak minuta pristojno odjebala.

Odakle sad to u savršenoj fantaziji? Lagano.

Mislim da metalke ispadaju iz onog fazona ”cure prije uđu u pubertet”. Naš ženski ološ koji sluša metal je tu gdje jeste iz nekoliko razloga: 1. ružna pubertetska ženska osoba koja se skriva iza teškog make-upa; 2. prolazne furke radi; 3. stvarno mentalno sjebana; 4. sve od navedenog. Problem je što ja (ja kao standardni metalac, ja kao ja i ne pomišljam da radim ono čim se završava ova rečenica)  bez duge kose, bez želje da slušam neki arghhh-jarane-brutala-krv-po-zidovima-bubrezi-po-podu bend baš i nemam šanse. Naravno, postoje djevojke i žene koje odstupaju od riječi u ovom tekstu, ipak, iznimke potvrđuju pravilo. Nažalost, tužno je to što je sve postao image, a 2% razmišljanje. Djevojke iz Markija, sa Akademije, odakle god, koje hodaju u crnom, mogu komotno staviti u isti saf sa šminkerkama koje izlaze u Central i slična mjesta. Ova ganja dugu kosu, ona automobil. Šteta što metalku duga kosa neće odbaciti kući. Uostalom, kad malo bolje razmislim, množenjem ovih šminka-metalaca, svaki ima auto. A i stan. Jebote, isplati se biti rock sponzoruša! :)

Pročitaj i ovo:  Slovenska reperica Masayah ovaj put pred zagrebačkom publikom!

Znam da će mnogi dići hajku (barem u sebi) u stilu, ”da ti nisi malo nesposoban”, ali na kraju krajeva, ovo je moj tekst, i moje mišljenje, a to je, da rezimiramo, da djevojke koje slušaju metal u ovoj državi i koje su dio ove scene, većina njih ima nekih ozbiljnih problema sa razmišljanjem kada su u pitanju muško – ženski odnosi.

Hodam trenutno sa curom koja je bila na 80% metal koncerata u Sarajevu, sluša to, visi kod mene na emisiji, a apsolutno je normalna, nema neki ”crni, depresivni” trip i stupidnu spiku. Balkanijada, rekao bi Libijac sad u jednom od svojih podugačkih izlaganja.

U ovom trenutku, u 8 sati ujutro, skinuo bih sa ramena glavu onome ko je rekao da se ”rockerke jebo k’o štuke”. E, te štuke su odavno letu štuke. Možda u neke toplije krajeve, daleko od mene.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content