Antimatter – Planetary Confinement

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Moram priznati da je veliki izazov pisati recenziju za jedan ovakav album. Najavljen kao akustični progresivni album benda Antimatter, ja bi ga možda proglasio najsjetnijim i najtužnijim albumom koji sam čuo u zadnje vrijeme. Recimo da sam u jednu ruku našao sebe slušajući ovaj album.

Nakon dva albuma na kojima preovladava dosta sintetičkih zvukova, čovjek koji je ex-Anathema, a odaziva se na ime Duncan Patterson vratio se ”organskim” zvukovima, tj. prirodnim, živim zvukovima, gitare, bubnjeva i klavijatura. Sve je odlično upakovano zajedno sa muškim i ženskim vokalima.

Ovaj album je sniman i mixan u Irskoj i Londonu, i jednostavno mi, na sam pomen Irske, naviru neke slike dok slušam ovaj album. Dakle, odmorite se malo od distorzije, growlanja i sličnih stvari koje redovno konzumiramo, opustite se uz akustičnu gitaru, i tužne dionice, koje, koliko god da čovjeka rastuže, pomognu mu da nađe jedan dio sebe u njima, da možda spozna neku stranu sebe, koja mu je dosad bila nepoznata.

Muški vokali na ovom albumu su mi stvarno dobro legli, pogotovo na drugoj pjesmi na albumu koja se zove ”Weight of the World”, i stvarno album je napravljen za sve nas, album je napravljen za čovjeka, jer svi smo nekada osjetili tu težinu svijeta na svojim leđima.
Tekstualno briljantan, i muzički, ne samo inovativan, već i jako slušljiv, ovo je album koji svima punim srcem i ustima preporučujem. Nabavite, nećete se pokajati…a ako se pokajete, ili niste dorasli, ili niste čovjek…

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Antimatter
Ime albuma: Planetary Confinement
Izdavač: The End Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.duncanpatterson.com
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content