Helem Nejse objavili novi singl “Guramo tu priču”

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

helem nejse guramo tu priču
Foto: Amina Hodžić

Nakon duže diskografske pauze, sarajevski Helem Nejse obradovao je danas sve ljubitelje novim singlom “Guramo tu priču”. Singl “Guramo tu priču” je predstavljen impresivno mračnim videospotom baziranim na sudaru tarantinovskog štiha i kinematografskog stilskog crnila balkanskog filma devedesetih, uz nezaobilazan šarm i humor ovog sastava.

Ovo je još jedno audiovizuelno ostvarenje nastalo u saradnji sa Admirom Švrakićem koji potpisuje režiju i scenario, a snimanje spota su podržali Udruženje klub za praktično streljaštvo Bullet Sarajevo, tvornica namještaja Sinkro, hemijske čistionice Boos i Oldtimer Sarajevo.

“Pjesma je nastala za potrebe “Novogodišnje priče”, prazničnog specijala serijala Bruca Braca Bruda Brada, te kao takva predstavlja vezivno tkivo između nas autora serijala i nas muzičara”, objašnjavaju članovi Helem Nejse.

Njihov posljednji studijski album “Gluten Tag” objavljen je 2020. godine, pred sami službeni početak pandemije koronavirusa, a grupa je započela rad na nasljedniku.

helem nejse guramo tu priču
Foto: Amina Hodžić

“Vjerujemo da je naš PR naglasio u pasusu iznad ove izjave da je rad na novom materijalu počeo, i to je sve što on i mi možemo reći u ovom trenutku”, govori Helem Nejse.

Mladi kolektiv je intenzivirao aktivnosti, te će u prvom kvartalu 2022. godine finalizirati rad na novoj sezoni serijala Bruca Braca Bruda Brada, čija se premijera očekuje u aprilu 2022. godine na BBBB Youtube kanalu.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI