Gorelord – Norwegian Chainsaw Massacre

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ej, ja baš imam taj maler da za neke ljude i njihov rad saznam na zalasku njihove karijere. Jeste čuli za Frediabla? Niste? Onda mora da ste čuli za bar neke od bendova u kojima je svirao (i pjevao), a to su imena kao Grimfist, Necrophagia, Wurdulak, Bloodthorn i mnoga druga.

Gorelord je Frediablov solo projekt gore death orijentacije koji je hommage slasher filmovima 70tih i 80tih godina. Treći album Gorelorda, Norwegian Chainsaw Massacre je posvećen njemu najdražoj trashozi – Texas Chainsaw Massacru.

Šta reći za ovo izdanje osim da ga odlikuje horror atmosfera, teške gitare i najveći broj jebenih breakdowna koje sam ja ikad čuo na jednom CD-u, i kad kažem da ih ima puno, ima ih toliko da vas počnu nervirati već na 3. pjesmi albuma.

Kad vam neko kaže hommage horrorima, velika je vjerovatnoća da ćete pomisliti na Mortician, a kad pomislite na Mortician, onda pomislite na nenormalno duge uvode, koji su Will Rahmerov nenormalni trademark. Ovdje nema toga, intro sampleovi su mali, ali slatki, i daju taman dovoljno atmosfere koja ne remeti sami proces slušanja albuma.

Iako ovaj album nije loš, ima nekoliko mana koje jednostavno raspizde svaku normalnu osobu. Već spomenuti breakdowni su prisutni u tolikoj mjeri da ćete u jednom trenutku pomisliti da slušate breakdown dio Panterinog ”Dominationa” na polusatnom repeatu. Pored toga, na par pjesama, atmosfera je fulana APSOLUTNO. Poslušajte pjesmu ”Man of Shit”, i ako niste skoncentrisani i svjesni albuma koji slušate, upitat ćete se koji ku*** KORN radi na Vašoj playlisti, jer ta je pjesma pljunuti isprdak Jonathan Davisa, od produkcije, gitara, i vokala.

Ipak, svijetla strana preovladava na ovom albumu, ali vam ne bi savjetovao da ga odmah kupite, već posjetite site Gorelorda i poslušajte preview dvije pjesme da bi vam se iskristalizirala moja priča u glavi. Ovo je jedan zvučno moderni hommage starim horrorima, sa definitivnim utjecajem bendova kao što su Necrophagia.

Pročitaj i ovo:  Velahavle - 22:22: Soundtrack sarajevskih ljetnih noći

P.S. I, kad već kucaš bubnjeve, daj ne kucaj ih sa default sampleovima iz Fruity Loopsa!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Gorelord
Ime albuma: Norwegian Chainsaw Massacre
Izdavač: Coffin Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.home.no/gorelord
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »