Frightmare – Bringing Back The Bloodshed

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Poslije ovog izdanja, imam muda da kažem da na Razorback Recordsu nema lošeg izdanja. Nema. I tačka.

Maniac Neil nam donosi drugo izdanje splatter horror ludila upakovanog u audio mahnitanje. Šta je Frightmare? Zamislite da gledate neki old school slasher ala Friday The 13th – i sada, neko vam ugasi sliku na televizoru, ali pojača ton do kraja – dodajte bjesomučne growl i scream vokale, dašak punka, thrashine i grinda, i opla! dobili ste Frightmare!

Bringing Back The Bloodshed je bukvalno nastavak prvog albuma Frightmarea pod nazivom Midnight Murder Mania. I vrijeme je bilo, tri godine od prvog albuma, i napokon se Nic Slasherhead (maskota Frightmarea) vratio u igru. Album donosi 12 novih pjesama, od kojih je jedna obrada Laaz Rockita, i to pjesma ”Leatherface”. Ostale pjesme su bazirane na iskustvima gledanja splattera i slashera 80tih uz brda pive i čipsa od paprike. Npr. pjesma ”Angela” je nastala po liku Angele iz filma ”Sleepaway Camp”…

Ono što, pored predobre muzike i odlične produkcije stvarno ovaj album izdiše iznad bilo kakvog prosjeka su tekstovi. Neil ne nosi bezveze ono Maniac u svom imenu – tekstovi su kilometarski, fabule filma opisane do krajnjih detalja – čitajte ih dok slušate album i sjetite se scena i događaja iz filma, da, to je to nezaboravno iskustvo koje rijetko koji bend može vratiti u život na pravi način.

Da ponovim, iako stvarno ne treba, Maniac Neil (također u bendovima Lord Gore i Ghoul) + slasher&splatter tematika iz filmova 80tih + punk + thrash + grind = album koji ne smijete propustiti!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Frightmare
Ime albuma: Bringing Back The Bloodshed
Izdavač: Razorback Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.frightmare.us
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI