Cerebral Turbulency – Crash Test

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Meni lično, KREŠ TEST, kako je češki naziv albuma, je definitivno bio najiščekivaniji grind album češke škole u 2006 godini. Nisu me razočarali, ali, poslije paralelnog preslušavanja sa albumom ”Germ Error”, moram reći da mi je ovaj album za nijansu lošiji od prošlog, što naravno ne znači da je ovo smeće, dobili smo vrlo dobar produkt, koji je obogaćen sjajnim multimedijalnim dodatkom, o kojem ću više u nastavku.

I dalje CT miješa grindcore, deathmetal, ali ovaj put puuuno više nu age, čak se usudim reći i nu metal utjecaja, koji su meni ok u njihovom mixu, ali su mi omekšali onaj zvuk koji me opčinio na njihovom prošlom albumu, a toj mekoći pridodala je i činjenica da je ovaj album produkcijski ispoliraniji od prošlog, što je za mene jedan minus. Ne prevelik, ali u konačnom zbiru se osjeti.

Tekstualno – nemam pojma o čemu pjevaju, jer ovaj put, tekstovi su većinom na češkom, i iako sam dobio booklet, puno češkog nisam uspio razumjeti! Ustvari, mislim da su samo dvije pjesme na engleskom (ustvari, poprilično sam siguran!)

E sad, razlog zbog kojeg ovaj album definitivno morate imati je multimedijalni flash dodatak, na kojem se pored hrpe slika i nekih historijskih podataka o bendu nalazi smontiranih pet minuta video materijala koji sam lično snimao na njihovom koncertu u Sarajevu! Napokon je neki svjetski bend stavio Sarajevo ponosno na svoj CD, i štaviše, VELIKIM SLOVIMA napisao SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA (Kreator, Shame On You!). Pored toga, imate priliku da pogledate još neke video materijale, od kojih je jedan proces snimanja materijala iz studija, a drugi njihov video spot.

Pročitaj i ovo:  Fulci - Exhumed Information: Slatka oda gadosti

Svaki CD dođe sa specijalnim poklonom, stickerom i patchom Cerebral Turbulencyja.

Pročitaj i ovo:  Indigo i njegova "Victoria": Cyberpunk je iz Tuzle

Ovo je definitivno album koji morate imati, ako ništa, onda zbog nostalgičnog efekta, ako ste bili na svirci u Sarajevu. Muzički su po meni lično, CT malo podbacili na ovom albumu u odnosu na ”Germ Error”, ustvari, da me krivo ne shvatite, recimo ovako…odrasli su i malo su previše eksperimentisali. Jedna ocjena manje zbog muzike i definitivno nerazumljivih tekstova (na češkom su), ali da se isplati kupiti – isplati.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cerebral Turbulency
Ime albuma: Crash Test
Izdavač: Khaaranus Production
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.cerebral-turbulency.wz.cz
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI