Cerebral Turbulency – Germ of Error

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Cerebral Turbulency su majke češkog grinda, a njihov drugi album ”Germ Error”, koji je doduše, sada već stari dedo, je stvarno grind oluja bez presedana. Istina je ono što su napisali na svom siteu, na ovom albumu iskombinovani su elementi death metala, grindcorea, kao i neki moderni utjecaji, zajedno sa socio-političkim liričkim temama, koje su vješto upakovana u jedan perfektan materijal koji je poslastica za sve ljubitelje češke škole.

Brzi, sa sirovom produkcijom, na ovom album bend se predstavio kao tim koji ne postavlja puno pitanja – formula je pravo suprotna, bez introa, intermezza i outroa, deru na svakoj pjesmi kroz svih 20 i kusur minuta. Upravo to je jačina ovog materijala, nema pretjeranog komplikovanja, samo zujanja i neprekidan, pomalo blesav blastbeat koji će vam pružiti sate uživanja i slušanja ako volite ovaj stil. Naravno, budite otvoreniji za moderne utjecaje, jer ih na ovom albumu ima, a oni su upakovani na Turbulency način dobili novu formu. Za sve vas koji ne volite ove utjecaje, obradovat će vas činjenica da ih nema baš previše, tu i tamo se pojave, ali ostatak je čisti death grindcore, koji mi ponekad, na meni čudan način, zasmrdi na Cattle Decapitation, i to najvjerovatnije zbog sumanute brzine od koje će vam se zvijezde početi šutati pred očima.

Svima koji su bili u Sarajevu, u klubu AG na njihovom koncertu, ove pjesme će biti poznate sa žive svirke, a svi vi koji niste bili, ”Germ Error” je sjajan uvod u češki svijet grinda i diskografiju ovog benda. Čista petica.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cerebral Turbulency
Ime albuma: Germ of Error
Izdavač: Khaaranus Production
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.cerebral-turbulency.wz.cz
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content