Gig Report: Ritam Nereda @ Sloga

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ko: Ritam Nereda, Dozer, Totalna Rasprodaja
Kad: 03.06.2011.
Gdje: Cinemas (ex-Sloga), Sarajevo

Nakon što smo u maju bili počašćeni sa otprilike milion koncerata, BHxHC Booking i SMF Promotions i juni započinju odličnom svirkom: u sarajevskoj Slogi smo imali priliku gledati Ritam Nereda, kojima su se te večeri na bini pridružili i omiljeni Dozer iz Hadžića i pankeri koji su digli priličnu prašinu zadnjih dana, bend Totalna Rasprodaja.

Ono što je bilo itekako začuđujuće, pogotovo nakon što iz priče raje steknete impresije da se Ritam Nereda itekako sluša u domaćim krugovima, je scena ispred Sloge oko 20:00h – nigdje žive duše. No, onda se moja anti-sportski nastrojena malenkost sjetila da se te večeri igra po ko zna koji put važna / bitna / zanimljiva utakmica bh fudbalske reprezentacije.

Od Rumunije smo izgubili sa samo 3 gola u mreži, ali je zato provod u Slogi bio zaista vrhunski. Svirka je počela malo prije 22h, a prvi na binu su izašli momci iz Totalne Rasprodaje. Meni prva primjetna promjena je novi vokal, a obzirom da se ne sjećam kada sam ih (i da li uopšte) slušao do sada, ne bih znao reći koliko su se promijenili / pogoršali / poboljšali u međuvremenu. Ni sam bend ne zvuči loše, ali Dozer je Dozer…

Totalna Rasprodaja

Ekipa iz Hadžića je tako u svom standardnom stilu zabavila još uvijek slabo popunjenu Slogu, kako vlastitim repertoarom (“Mrzim te”, “Samo tako”, “(Zl)otvor” i publici očigledno omiljenom “Slobodom”), tako i klasičnim setom obrada Majki i Municipal Wastea, uz prigodno dodani Madball. No, ono što moram primjetiti je i i relativno slab zvuk, za što ćemo zasluge pripisati toncu. Jer Dozer ipak zaslužuje puno bolji zvuk što se najbolje dalo primjetiti kada je sa svirkom započeo Ritam Nereda, čiji zvuk je bio itekako puniji (a i tonac Ritma Nereda je sjeo za miksetu, opaska Sharana). A dok je Ritam Nereda počinjao nastup, tako se i prednji dio Sloge polako ali sigurno popunjavao, da bi kasnije izgledao skoro krcat. O stražnjem dijelu kluba i spratu ipak nećemo.

"Mi smo bend Dozer i sviramo kur..."

Usput, moram priznati kako me Ritam Nereda, blago rečeno, oduševio, iako sam na svirku došao prvenstveno zbog Dozera. I ne samo da su Novosađani vrhunski odsvirali koncert, već je i atmosfera bila na visokom nivou, u šta ćete se i sami moći uvjeriti na pratećim slikama i video snimcima koji bi se trebali pojaviti kad Sharan malo dahne dušom. Bilo je tu i par pjesama sa novog albuma “Paralelni svet” kojeg su promovisali te večeri, kao i dosta starih hitova na koje je publika oduševljeno reagovala. Što se mene tiče, “10 godina” je bio jedan od highlighta koncerta uz još nekoliko stvarki koje smo čuli neposredno prije bisa koji je na kraju, iako očekivan, ipak bio ugodno iznenađenje nakon nastupa Kataklysma i Misery Indexa bez istog.

Stari novosađanski maheri, Friš i Boban - Ritam Nereda

Sve u svemu, odličan koncert i fantastično proveden petak u ovom dosadnom gradu. I nadasve super početak juna za ekipe BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa. Vidimo se u nedjelju, 12.6.2011. na koncertu First Blooda u istom klubu!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Dženan Suljević
Dženan Suljević
Dženan je pod ISK zastavom proveo najviše vremena na poziciji urednika ISK radijske emisije. Povremeno piše za ISK Web Magazin i posjeduje mnogo više konzola nego slobodnog vremena.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content