Eye of Solitude – Sui Caedere

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Odmah na početku edukativno jer znamo da nas zbog toga i volite i čitate: sui caedere je latinski za ubiti sebe, drugom rječju: samoubistvo. Muzika britanskog benda Eye of Solitude je definitivno reprezentativan soundtrack za jedan takav čin i kada pišem ove riječi, nisam ironičan i ne šalim se; Eye of Solitude je jedan od boljih i žešće sjebanijih bendova u svijetu podžanra doom metala koji zovemo funeral doom.

Iako “Sui Caedere” ne ide istom linijom bolesnog, uvrnutog zvuka kakav su svirali meni jedni od najdražih predstavnika žanra, finski Wormphlegm, ovi Britanci oslanjaju se na sporinu, žestinu i izrazito očajne melodije (ne očajno odsvirane ni komponovane, nego očajem futrovane). Dodajmo na to sve i vokalne dionice Daniela Neagoea koji pjeva toliko nisko i sporo da je teži od svih instrumenata zajedno i dobit ćete album koji je fantastičan, ali u isto vrijeme, toliko umara i ubija u pojam da ga nećete slušati uopće toliko često osim ako niste osoba kojoj je potrebna hitna medicinska pomoć, kožni kauč i razgovor o odnosu sa ocem (znate već sve te gluposti).

Na “Sui Caedere” krije se sat i dvanaest minuta težine, zlokobne patnje i mučnine. Samo za najhrabrije i najočajnije. U zemlji ovog recenzenta veoma često su ove dvije kategorije istovjetne.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Eye of Solitude
Ime izdanja: Sui Caedere
Izdavač: Kaotoxin Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/eyeofsolitudeband

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: