Attic – The Invocation

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Originalnost je odavno napustila zgradu, barem što se tiče metal muzike i to je zapravo dvosjekli mač: meni lično kao obožavatelju ovog zvuka ne smetaju kopije, ali one dobro odrađene. Na svu sreću, njemački Attic je odlična kopija.

Kopija čega, pitate se? Pa, ako čujete ovaj album bez da se informišete o kojem se bendu radi, veoma je moguće da ćete se upitati da li je to novo izdanje Mercyful Fatea i/ili King Diamonda. Od imidža benda, naslova pjesama, liričke tematike, te one metalcima najvažnije karakteristike zvane muzika, ovaj album je odlična kopija danskih metal legendi. Sve vuče na osamdesete, produkcija, harmonije, gitarski duo. Vokal Meister Cagliostro skida Diamonda u bobu i tu ne postoje nikakve zamjerke. Debiantsko ostvarenje “The Invocation” sa svojih devet kompozicija i uvodnom instrumentalom teče zaista glatko i bez kašljucanja, a moguće da će vas malo oboriti tek nakon višednevnog konstantnog slušanja.

Generalno, album je preporuka. Preporuka fanovima Diamonda i Fatea jer je ovo odlična kopija i kao da je neki dosad neobjavljeni album legendi. S druge strane, preporuka klincima kojima će slušanje vršnjaka otvoriti mračne puteve ka šampionima horrorom oblivenog heavy metala.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Attic
Ime izdanja: The Invocation
Izdavač: Van Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/atticfuneral

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI