Def-Con-One – Warface

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Moj prvi susret sa ovom metal skupinom iz Newcastlea. Def-Con-One svira onu vrstu metala koja bi najvjerovatnije i više nego dobro prošla među bh metal publikom: uz dašak modernog, većina zvuka ovog benda, kao i cijelog albuma “Warface” oslanja se na nasljedstvo Pantere, Machine-Heada i sličnih thrash/groove bendova koji su devedesetih žarili i palili. Poprilično grub vokal i poprilično otresita, agresivna svirka, možda bliže nekoj kasnijoj fazi Panterinog rada nego samim počecima devedesetih. Produkcija ja odrađena sasvim regularno za jedno ovakvo izdanje, sve se čuje, nabudžena je, ali ne toliko da uši bole. Dobra stvar su aranžmani; dok su neke pjesme brutalne eksplozije zvuka, druge su poprilično usporene, ali težina ostaje. Poprilično je rađeno i to uspješno na dinamici cijelog albuma.

Zanimljivo je da je na bubnjevima gospodin Lant koji je proveo devet godina svirajući u Venomu, a inače je Cronosov mlađi brat. Njegove dionice su odsvirane sjajno, a i ostatak benda ga prati u stopu; vidi se da je postava kalila čelik dosta vremena svirajući po raznim rupama.

Ukoliko volite nešto od sljedećeg: Panteru, Machine-Head, Slipknot, groove/thrash, devedesete – “Warface” je sasvim solidno izdanje koje bi vas moglo zainteresirati i zabaviti. Mogućnost da Def-Con-One postane veći i dobije nešto više od dosadašnje poprilično lokalizovane slave zavisi odsad isključivo od zalaganja njihove marketinške kuće i ulaganja u promociju. Muzika je takva kakva jeste, ali je odsvirana veoma dobro.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Def-Con-One
Ime izdanja: Warface
Izdavač: Scarlet Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.def-con-one.com

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »