Evenline – Dear Morpheus

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

evenline_xxx

Evenline je francuski alternativni metal/rock bend koji je 2014. godine objavio svoj debitantski album “Dear Morpheus”. Još jedan od onih bendova koji ne govore generalno ništa meni čiji je muzički ukus poprilično profilisan, pa baš i ne znam na koji način da najbolje opišem ovaj bend. Možda ovako.

“Dear Morpheus” zvuči kao soundtrack nekog tinejdžerskog horrora sa kraja devedesetih kojeg ste gledali na VHS-u i pravo voljeli da bi godinama kasnije skontali da je film užasan, a muzika još groznija.

“Dear Morpheus” zvuči kao omiljeni bend prosječne tinejdžerke koja se o rock’n’roll muzici interesuje kroz pisanja časopisa kakvi su OK!, Teen i Bravo. U tim časopisima “Dear Morpheus” nazivaju bolnim uspomenama odsviranim od strane emotivnih momaka koji dokazuju da imaju i nježniju stranu.

“Dear Morpheus” ni u jednom trenutku ne odskače od šablona niti pokušava istražiti bilo kakvu teritoriju. No za razliku od druge muzike sa naljepnicom radio friendly, “Dear Morpheus” je TOLIKO bezidejan da zvuči kao b-side Nicklebacka, što baš i nije najsretnija pozicija.

“Dear Morpheus” je komercijalan, pitak i bezličan album. Možda ćete ga nekad i čuti, a da nećete ni znati da ste ga čuli. Šteta sviračkog talenta kada mozgovi rade isključivo na kopiranju.

Evenline – Dear Morpheus
2014 / Dooweet Records
Website benda

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI