Cunt Maggots – Welcome To Karakaj…Have A Nice Grave

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kada neko spomene BiH Metal scenu, svima je prva asocijacija bend poput Toxic Deatha, Silent Kingdoma, ili nečeg trećeg, sad već velikog u očima male metal zajednice. Međutim, dolazi vrijeme novih ljudi, novih bendova (što ne znači da je starima istekao rok, naprotiv), i možda neko nekad odgovori na ovaj spomen imenom CuntMaggotsa.

Bend iz Zvornika svira ultra nasilni grindcore sa puno noise elemenata, kako sami kažu, inspirisani Anal Cuntom. Ovaj demo koji je ustvari live snimak njihove svirke sa Sacramental Bloodom iz juna ove godine je ustvari više nalik Intestinal Disgorgeu nego AC-u, iako ima dosta elemenata sa bendom Seth Putnama.

Bend čine Paćenik, Pogan, Krvnik, Dželat i Bogalj, inspirativno, nema šta. Zanimljivo je napomenuti da zadnja dva navedena člana su obojica basisti u bendu.

Nazivi pjesama su stvarno duhoviti, i moram priznati da ovi momci se odlično hvataju u koštac sa zajebantskim grindom. ”Mrtva baba sa vibratorom sa beton”, ”Empty Dubak”, te ”38 rezova na klaoničkom stolu” su samo neki od naslova pjesama.

Paćenik je životinja, monstrum sa dualnim glasnim žicama koji u određenim momentima povraća i vrišti dok krv ne izleti na uši u isto vrijeme. Stvarno sam oduševljen sa njegovim glasom.

Momcima samo treba još malo truda da snime nešto poluprofesionalno, i mogu komotno da šalju svoje snimke po Evropi, jer su stvarno kvalitetni. Ovom prilikom želim da im čestitam od svega srca, jer su meni jedini poznati grind bend iz Bosne koji ima nešto snimljeno, te i dalje radi!

A, ako niste znali, Karakaj je gradsko groblje u Zvorniku. Dobrodošli!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cunt Maggots
Ime albuma: Welcome To Karakaj…Have A Nice Grave
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2005
Website benda:
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI