Toxic Holocaust – Hell On Earth

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Draga gospodo Petrozza, Schmier, Araya, Waters i ostalo samoprozvani ili zaslugom titlovani thrasheri…

Pošto se bliži vrijeme kada ćete izdati novi album, vjerujem da bi bilo sjajno kad bi svratili do neke obližnje underground CD prodavnice i našli jedan primjerak albuma ”Hell on Earth” benda Toxic Holocaust. Ovo je najnovije izdanje one man banda, na kojem radi čovjek po imenu Joel Grind.

Vidite, Joel nije lik koji će slušati šta mu drugi govore, izdaje svoje albume na malom labelu zvanom Nuclear War Now!, a pravi nevjerovatno dobru muziku, odličan thrash sa blackish utjecajem. Ono što ćete čuti na ovom albumu je jednostavno bućkuriš Venoma, Bathoryija, starog ”black metal” Destructiona, Onslaughta, Possesseda i ostalihs sjajnih bendova koji su nam pokazali da ova muzika nije samo stadionska prezentacija Metallice.

Joel Grind je vizionar koji je svojim rukama stvorio remek djelo underground metala, ovjekovječeno coverom by Ed Repka (jeste, jeste, čovjek koji je radio covere za Death) i koje bi moglo opasno da promjeni vaš način razmišljanja i stav o tome šta bi thrash metal trebao da bude.

Thrash metal nije tehnika, ni razmišljanje, to je udarac direktno u muda sistema, zajedno sa HC-om i Punkom. To je krajnji zastrašujući urlik, zvuk ulice koji će vas rasturiti na komade. Uzmite esenciju toga i dodajte malo kvalitetnog zla black metala i dobit ćete album koji će vam se dugo vrtjeti na playeru.

Da ponovimo, Toxic Holocaust, izašao na labelu ”Nuclear War”, album se zove ”Hell on Earth”. Poslušajte i možda ne doživimo još jedan God Hates Us All ili St. Anger.

VNR (Vaš Najdraži Recenzent)

P.S. Jeff Waters, Petrozza i Schmier su slučajno navedeni ovdje, jer mi je falilo ljudi. Schizo Deluxe je sjajan album, Inventor of Evil je ok, kao i Enemy of God, ali me nervira moderna produkcija. Ovo je više upućeno Metallici i Slayeru kao bendovima koji su zasrali uveliko svoja imena…

Pročitaj i ovo:  Madom Booking i prva svirka: Vrijedno čekanja!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Toxic Holocaust
Ime albuma: Hell On Earth
Izdavač: Nuclear War Now!
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.geocities.com/toxicholocaust
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content