Cultfinder – Black Thrashing Terror

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nema lakšeg posla nego kada bend toliko stereotipno imenuje svoje izdanje da je i recenzentu, a i potencijalnom slušatelju odmah jasno šta da očekuje. No nećemo otpisati britanski Cultfinder samo zbog stereotipnog imena, zar ne? Malo smo iznad toga.

Nakon rasprodanog demo izdanja iz 2011. godine koje je navodno, sudeći po press kitu benda, oduševilo sve one koji su ga imali priliku čuti, Cultfinder je uz pomoć izdavačke kuće Eldritch Lunar Miasma ponudio 7” vinil sa tri pjesme, jedna na A, a dvije na B strani. Fantastičan omot za singlicu ilustrovao je dobro poznati Mark Riddick i kapa mu se zaista mora skinuti.

Što se tiče muzičkog aspekta izdanja, tri pjesme donose zvuk koji se može svidjeti svim ljubiteljima prljavog black/thrash zvuka. Na pamet mi u ovom trenutku, dok slušam ove tri pjesme padaju rani Sodom, a i Bathory. Hm, evo… osjetim i D666, Bestial Mockery… Zatim brazilska škola, pogotovo u domenu liričkog izraza. Zazivanje đavola, ubijanje anđela, znate već.

Ovakvi bendovi su razlog zbog kojeg nemamo sistem ocjenjivanja na ISK Webzineu. Dati mu peticu bilo bi pravedno prema bendu, ali nepravedno prema blackerima i thrasherima koji možda  ne vole ovakav zvuk. Zato je najsigurnije reći da je ovo prekratko, ali veoma solidno izdanje za sve one koji se lože na prljavi black/thrash. Vrijedi objaviti i radosnu vijest da svima kojima se ovo izdanje sviđa, stiže i naredna porcija: debitantski album “Hell’s Teeth” će uskoro biti snimljen i objavljen.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cultfinder
Ime izdanja: Black Thrashing Terror
Izdavač: Eldritch Lunar Miasma Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://unholycultfinder.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI