Cardiac Arrest – Vortex of Violence

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Američki death metal često, laički i nepravedno (kao da me to ikad spriječavalo da to radim) dijelim u dvije škole: škola govno i škola dobrota. O Cardiac Arrestu sam već pisao. Prošlo je više od šest godina kada sam recenzirao njihov debitantski uradak “Morgue Mutilations” i nekako sam propustio recenzirati drugi i treći album, ali četvrti “Vortex of Violence” nikako nisam mogao zaobići.

Kažu, ako radi, nemoj popravljati. I te zlatne formule drže se deatheri iz Illinoisa koji na četvrtom albumu ponovo donose sjajan zvuk stare škole, ovaj put još mrljaviji, još glasniji, još svirepiji. Čim ovaj album počne svirati, shvatite da nosi zaista dobar naziv; slušatelj se nađe usred vrtloga nasilnog zvuka koji ne popušta, već kao bijesan ker grize li grize. Riffovi su klasični death metal, ali ima onih sjajnih naNAnaNA riffova u dva tona koji su osnova kvalitetnog i pravog grindcorea i kad ih čujete, možete samo prijetiti prstom i nesmiljeno bengati kao da sutra neće doći jer je danas dvadeseti decembar.

Osjeti se Kingovsko silovanje tremolo ručice na solo dionicama što daje jedan određeni slayerovski štih cijelom izdanju što je samo i jedino pozitivna karakteristika cijeloga albuma. Pjesme su poprilično duge, te album od jedanaest pjesama i pedeset minuta dužine će sigurno zadovoljiti vašu žeđ i glad za death metalom.

Pomislite na Repulsion, brži Bolt Thrower, Autopsy i prve albume Cannibal Corpsea i to je to, veoma zreo i dobro napisan death metal album za ljubitelje stare škole.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cardiac Arrest
Ime izdanja: Vortex of Violence
Izdavač: Ibex Moon Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.cardiac666arrest.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI