Commander – The Enemies We Create

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Njemački bend Commander već je spominjan na ovim stranicama, napisao sam recenziju njihovog prvog albuma. Album ”The Enemies We Create” je apsolutno logičan nastavak albuma prvijenca, te s toga imam jedan veliki problem – ne znam šta napisati, a da već nisam napisao o zvuku ovog benda!

No, neću da ljude koji su poslali CD ostavim na cjedilu, pa zato idemo lagano. Commander svira death-thrash, jednu od najomiljenijih kombinacija dosta metalaca i metal bendova. Spojiti zarazne riffove thrasha i brutalnost deatha je klimav posao – često bend zaglavi u nekoj nezgodnoj situaciji, ali Commanderu je uspjelo i po drugi put da odsvira odličan album. Malo thrasha, malo deatha, pomalo akustične gitare (u naslovnoj pjesmi) i album je zgotovljen.

Ovo djelce je puno, puno bolje odrađeno od prvog albuma koji je također jako dobar, i sigurno će mnoge upoznati sa radom benda i prije TEWC albuma.

Posebne pohvale idu na vokal pjevača Nicka koji je podosta ”standardan” i dubinom i stilom pjevanja, pa ipak – ovakve vokale ja preferiram – od grgljanja mi je često jaaako puno draže da čujem o čemu to ljudi pjevaju.

Evo, napisao sam nešto…ako ste čuli prvi Commander, ovo je upgradeovani logični nastavak albuma ”World’s Destructive Domination”. Ako nikad niste slušali Commander, zgrabite ovaj album – nema izmišljanja tople vode, samo kvalitetan death-thrash. Istina je da Commander ide utabanim stazama i da ne gradi previše svoj stil sa pjesmama, pa samim tim, postoji mogućnost da nakon nekog vremena padnu u zaborav, da budemo iskreni. Hoće li, dokazat će vrijeme, slušatelji i Commanderov budući rad.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Commander
Ime izdanja: The Enemies We Create
Izdavač: Bad Land Records
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.commander-crew.de

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »