Nuestros Derechos – Struggling With The Dark

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kad sam bio mlađi, mislio sam da je sve u muzici. Danas mislim da je sve u stavu u muzici. Nuestros Derechos, bend iz Holandije koji svirao old school thrash metal sa punk stavom je pravi primjer stava u muzici.

Svoj debi album ”Struggling With The Dark” izbacili su na tržište sami poštujući sve principe DIY etike, što je od mene odmah čista petica. Kad na to sve dodamo sjajnu muziku, šta vam više treba?

Holandski trio svira thrash metal, sa jako, jako, jako malo modernog utjecaja (ponajviše se taj moderni utjecaj ističe u nekim vokalnim dionicama). Nema se tu previše reći. Moćan vokal, tndrl-tnrdl-tndrl gitarske dionice, inteligentni tekstovi (kao recimo za pjesmu ”Spam” – tekst je sastavljen od dijelova spam e-mailova, pa tako prva strofa glasi: Find a fuck-buddy, get laid tonight / Meeting your match has never been easier / Meet hot chicks, no more clicks / Penis growth patches, don’t resist, don’t be shy) čine sjajan kombo koji thrasheri ne bi trebali propustiti.

Nuestros Derechos (što inače na španskom znači ”Naša Prava”) ne izmišljaju toplu vodu, nego sviraju ono što slušaju i što vole, i to na jako dobar način. Meni lično je veliki plus čitav taj DIY punk stav koji bend ima, i definitivno zaslužuju veću eksponiranost što prije!

Thrasheri, navalite!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Nuestros Derechos
Ime izdanja: Struggling With The Dark
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.nuestrosderechos.nl/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI