Chrome Division – Doomsday Rock'n'Roll

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Za Chrome Division sam saznao kad sam slučajno letao po kanalima, naletio na MTV i bljuvotina verziju Headbanger’s Balla, i vidio njihov spot za pjesmu ”Serial Killer”. Čim sam to vidio, bend mi se učinio zanimljivim, pa sam odlučio da zbavim i taj debi album, koji su izdali za Nuclear Blast. Pitao sam se…debi, a odmah Nuclear Blast? Ali čim sam vidio njihov site, shvatio sam šta je u pitanju…

Njihov gitarista je nadasve poznati Shagrath, vokal Dimmu Borgira. Nije loše, nije loše, moram vam priznati, Shagrath zna dobro rokati po gitari, a ni ostatak ekipe ne zaostaje previše muzički.

Ono što dobijemo na njihovom prvom albumu je klasični dirty rock’n’roll u totalno prekopiranoj franšizi Motorheada. Iako niko to ne može izvesti kao Motorhead, Chrome Division se trudi i uspjeli su dobaciti donekle. Tekstovi su tipični ”devil without a cause, with a whiskey in my hand, I’m on the road” stil, ma zamislite tematiku pjesme ”We are the road crew”, rastegnite je na nekih 40 minuta, i dobijete tekstualnu tematiku albuma ”Doomsday Rock’n’Roll”. Ono što je apsolutno važno je da su sa ovim albumom Chrome Division nekako unijeli svježinu u Blastov roster pun najrazličitijih bendova, a ni sami nisu za baciti.

Ako volite rock’n’roll, Motorhead i čekate na sljedeće izdanje Lemmyija i kompanije, prekratite si vrijeme uz Chrome Division. Nećete se pokajati.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Chrome Division
Ime albuma: Doomsday Rock’n’Roll
Izdavač: Nuclear Blast
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.chromedivision.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI