Cattle Decapitation – Karma Bloody Karma

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Time to raise a simple question.
Do you want to die?
But not before you’ve outlived the lives
Of everyone you know
And everything you’ve held close to that blackened heart
Or have your loved ones look on
As you succumb to total gore!

Vjerujte mi, kad poslušate ovaj bend, i njihov novi album, shvatit ćete da veću ludost i šizofreniju niste čuli! Vjerovatno najpoznatiji vegetarijanci GoreGrinda, Cattle Decapitation, vraćaju se sa svojim novi albumom ”Karma Bloody Karma”, i vrijeme je da sjebu svačije uši. Doslovno.

Tekstovi pjesama su i dalje u njihovom stilu – mržnja prema licemjerju ljudske rase, borba za prava životinja…možda nekome ovo može zvučati smiješno, jer smo rođeni u zemlji bureka i ćevapa, ali Cattle Decapitation piše tekstove iz takve perspektive da će vam se zgaditi kada sljedeći put na stolu ispred sebe budete imali lijep komad teletine, koja nije ni stala na svoje četiri noge prije nego što je zaklana.

Muzika? Namjerno sam rekao, veću šizofreniju nećete čuti…Cattle Decapitation su tako istrenirani da u svakom trenutku slušanja njihovog albuma imate osjećaj da će neko ispasti iz ritma, koliko su brzi i furiozni, manijakalno raspojasani po vratovima gitara i dobošu. Ipak, to se ne dešava, jer su momci naučili da kontrolišu svoje muzičko ludilo davnih dana, ovdje puštaju da ono divlja neobuzdano, ali ipak, zna se ko je na drugom kraju lanca.

Vokal Travis Ryan je i na ovom izdanju aposlutno zablistao i dokazao da je jedan od najpouzdanijih vokala ekstremnog metala. Iako su tekstovi Cattle Decapitationa apsolutno bez ikakve rime i metrike, dokazao je da ih može pjevati bez ikakvih problema, bez gubljenja na boji i tonalitetu. Svaka čast.

Pročitaj i ovo:  Clutch - Sunrise on Slaughter Beach: Izvrsnost je dosegnuta

Mržnja, prokletstvo ljudske rase, želite ih spoznati? Poslušajte CD. Ne bi vjerovali kakva smo đubrad. Srećom, postoje bendovi koji nam s vremena na vrijeme baš lijepo pljunu u lice. Upravo smo dobili jednu lijepu hrakotinu.

COVER ART:INFO:

Ime benda: Cattle Decapitation
Ime albuma: Karma Bloody Karma
Izdavač: Dental Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.cattledecapitation.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakHS#8: Esej o leševima
Naredni članakIntervju: Gerre (Tankard)

SLIČNI ČLANCI