Burning Butthairs – Impulse To Exhume

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sa njemačkog labela Nocturnal Empire stiže nam debi album njemačkih death/goregrindera fantastičnog imena – Burning Butthairs. Ali nemojte da vas ovo ime zbuni, ne nije riječ o nekoj zajebanciji kojoj bi mogli prilijepiti etiketu ”ovo se samo Sharanu sviđa” – na njihovom debi album ”Impulse To Exhume” (Carcass, anyone?) Burning Butthairs su dokazali da bi se na njih trebala obratiti posebna pažnja.

U 13 pjesama Burning Butthairs donose sjajan mid-tempo death metal sa koljačkim grind dionicama i multiple vokalima koji na trenutke zaista mogu da zbune i da vas natjeraju da se upitate da li pjeva čovjek ili svinja na vrhu noža. Pjesme su standardne gore tematike, znate već, zakoljem-te-izvadim-ti-crijeva-i-pijem-čaj-od-izlučevina-tvoje-jetre, da to su ti tekstovi. Međutim, činjenica koja stoji čvrsto kao sjebana bosanska vlast u svojim foteljama je sjajna produkcija, dovoljno prljava, a s druge strane, kristalno čista da je svaki instrument naglašen baš onako kako treba – sve je na svom mjestu, što daje sjajan zvučni zid kad god pustite Burning Butthairs. Drugim riječima, produkcija ovog albuma (ovako sjajna produkcija u undergroundu je stvarno rijetkost – pazite, ja stvarno pričam o SJAJNOJ produkciji) je dodatno nabacila par tona na mid-tempo kojim drljaju Burning Butthairs kroz ovaj album.

Iako album, istini za volju, ne donosi ništa novo, ipak je sjajna poslastica za sve ljubitelje ovog pravca, tj. za sve gore/death fanatike koji jednostavno izližu svaki CD koji poslušaju. Dajte im priliku, nećete se pokajati.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Burning Butthairs
Ime albuma: Impulse To Exhume
Izdavač: Nocturnal Empire
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.burningbutthairs.de
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content