Austrian Death Machine – Double Brutal

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon što smo se upoznali sa novom stranom Guvernerove ličnosti na prvom albumu Austrian Death Machinea, vrijeme je za nastavak priče – Double Brutal je stigao, kraći za 10 minuta od prošlog albuma, ali sa komplet bonus diskom punim obrada svega i svačega.

Ali idemo redom – prvi CD nastavlja u stilu prvog albuma, mada su prošli put upotrijebljeni najbolji one-lineri (bar po mom skromnom mišljenju), tako da je ovaj put baš ta strana humora Austrian Death Machinea malo slabija. Tu su poznati citati iz Commandoa – „Let off Some Steam Bennet“, Terminatora 2 – „I Need Your Clothes, Your Boots, and Your Motorcycle“ (ova je jedna od najboljih na albumu, a ujedno i uvodna, odmah nakon mlakog introa), Total Recalla – „See You at the Party Richter“, naravno, Predatora – „Come on, Do it, Do it, Come on, Come on, Kill me, Do it Now“ (genijalan citat i fantastičan song title), a pored tih tu je i Guvernerovo prepiranje sa Cookie Monsterom (Who Told You You Could Eat My Cookies?).

Ako se pitate zašto rekoh da je intro mlak – Arnoldovo prepiranje sa samim sobom i nije toliko zanimljivo i zabavno poput genijalnog introa prvog albuma „Hello California“. I da, tu su i dalje produktivne probe benda i pisanje novih pjesama – Who Writes The Songs? (The Real Bomb Track), a i tata se vratio – Who is Your Daddy and What does He 2, sa zanimljivim obratom na pola „pjesme“.

Drugi CD počinje Terminator 2 temom i sadržava 6 obrada plus nekoliko zabavnih introa. Tu su Hell Bent for Leather od Judas Priesta, Trapped Under Ice od Metallice, zatim malo Misfitsa, Motorheada, Megadetha (naravno sa pjesmom Killing is My Business… and Business is Good, jer je to svakako najbrutalnije moguće ime pjesme), a za kraj je ostavljeno najbolje. Guverner mora ići (Gotta Go – Agnostic Front, ring any bells? :P), naime, čuo je da roboti dižu revoluciju i usput završiti drugi, duplo brutalni album.

Pročitaj i ovo:  Moca i Biznismeni: "Oni kojima je rokenrol život sklanjaju se onim kojima je furka!"

Muzički – i dalje je to Austrian Death Machine- Thrash/Crossover sa malo metalcorea, dakle: brzo, brže, pa onda ubaci u najveću brzinu, tu i tamo pokoji breakdown, sve to začini Guvernerom sa najboljim engleskim naglaskom na svijetu i voila – Double Brutal. Preporučujemo svim ljubiteljima Arnolda Schwarzeneggera i thrash metala.

Nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Austrian Death Machine
Ime izdanja: Double Brutal
Izdavač: Metal Blade Records
Godina izdanja: 2009
Website benda: http://www.austriandeathmachine.com

Dženan Suljević
Dženan Suljević
Dženan je pod ISK zastavom proveo najviše vremena na poziciji urednika ISK radijske emisije. Povremeno piše za ISK Web Magazin i posjeduje mnogo više konzola nego slobodnog vremena.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content