Exit Wounds – 17 Wounds Of Exit

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Debi album poljskih grindera ”Exit Wounds” sam željno iščekivao iz dva razloga – prvi je bio (vjerovali ili ne) taj što mi je bend ponudio da izdam njihov album, ili da im pomognem da ga izdaju (ipak je to uradio NER), a drugi razlog je što sam imao priliku prije završetka čuti par pjesmama, i jednostavno sam žudio da čujem album u komadu.

A onda sam ga dobio, i pogodite šta – ovo je jedno od najvećih muzičkih ludila ikada! ”17 Wounds of Exit” ima 17 pjesama i traje PUNIH 9 MINUTA! Međutim, tih 9 minuta vrijedi kao 99 minuta nekih bendova.

Sirovo, divlje i neobuzdano – tri su riječi kojima mogu ocijeniti ovaj album. U 17 pjesama izrazito socijalne tematike, EW su rasparali i pokazali kako se svira brza muzika, kako se svira grindcore i kojim smjerom grindcore treba da ide. Nema ništa metalsko u ovom albumu, metalci, zaboravite na ovo – ovo je grindcore, brz, kratak, šut volejom pravo u naše uši! Ovakav album su grind fanovi dugo čekali, umorni od hibridnih deathgrind albuma.

Nemam šta puno reći o albumu, osim par činjenica – album traje 9 minuta, ali ćete ga preslušavati i preslušavati, album je grindcore par excellence, ovaj album nije growl, već mahniti scream, ovaj album je za fanove grindcorea koji je raspušten, divljački, kratak, ubojit, nije metal, nije metal, nije metal i opet, očekivano, nije metal. Legendarno izdanje, sljedeće mora trajati najmanje 20 minuta – bez toga mi ne pada na pamet da ih recenziram! Album je čista petica, a jedna lobanja je skinuta jer je prekratak – ja hoću još! Ovako se rade debi albumi!

Pročitaj i ovo:  Izvještaj iz AG-a: Djent, melodičnost i videoigre

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Exit Wounds
Ime albuma: 17 Wounds of Exit
Izdavač: No Escape Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://myspace.com/exitwoundsgrindcore
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content