Sun faa saui si AKA Bio Zombie

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ne, ne mogu vam ovim tekstom opisati koliko me ovaj film oduševio, jer je to nemoguće! Ja sam se jučer ismijao ko lud, i ovo je jedan od meni trenutno top 5 filmova azijske kinematografije. Da, znam da postoje bolji, ali ovakav bezobrazluk i odgovor na Romera – ovako nešto nisam očekivao.

Pokušat ću biti malo određeniji – zamislite dvojicu čistih šanera nepismenih koji provode vrijeme prodavajući piratske kopije filmova i zajebavajući ljude po tržnom centru gdje rade, a onda odjednom, spletom okolnosti moraju braniti sebe i još par ljudi od najezde zombija! Ovo je čisti pijaca-Otoka-šanerluk kakvog viđamo svakog dana po Gradu Sarajevu, ja sam svake sekunde očekivao da će jedan od dva glavna lika reći ”ocam”’ ili neku sličnu krilaticu potpuno normalnu za ovo područje.

Glavni glumci, e to je posebna priča, Jordan Chan i Sam Lee kao da su neuspješno pokušavali čitav život da budu muze Johna Wooa, ali na kraju krajeva, bolje i nek nisu, jer su sa ovim filmom dokazali šta mogu i umiju. Rečenice tipa ”I don’t want to be a zombie, I’d rather die”, daju njihovim likovima još jaču karizmu i vrijeme je da smijeh probije plafon.

Prljavo zajebavanje Dawn of the Deada, Mallratsa, i mnogih drugih filmova bi trebalo samo proći u sjajnom društvu i sa puno pive. Ovo je film koji ne smijete propustiti ni u kojem slučaju, a obavezno se naoružajte već spomenutim (rajom i pivom) – zabava za široke narodne mase! Volim Aziju!

COVER ART:

INFO:

Zemlja porijekla: Kina
Godina: 1998
Režiser: Wilson Yip
Uloge: Jordan Chan, Sam Lee, Emotion Cheung, Angel Tong Ying-Ying…

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI