Hirax – Assasins Of War

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Neki novi klinci neće sigurno znati Hirax. Neki novi klinci slušaju moderni thrash, ili pokušaje thrasha koje nam već sada, usudim se reći godinama, servira Slayer. Ali postoji taj bend, taj Hirax, koji je upravo ono što je uvijek i bio, pa i u 2007. godini – legenda crossover/thrash/speed metala.

Čini mi se da su 3 godine prošle od njihovog zadnjeg izdanja (čak sam i ime zaboravio, znam da su 2006. godine izbacili DVD ”Thrash ’til Death” koji i dan-danas pokušavam bezuspješno pronaći), i 2007. godina je godina Hiraxa. Mini album u trajanju 20 minuta donosi pet novih pjesama, a od postave sa zadnjeg albuma, tu su samo legendarni vokal Katon i gitarista Glenn Rogers, koji je napustio bend poslije snimanja.

U 20 minuta albuma nema pjesme za kante, sve su odlične. Ovo nije kvazi thrash moderne industrije, ni pokušaj povratka – ovo je povratak, htjeli vi to ili ne. Hiraxov ”Assasins of War” donosi OS thrash metal koji se svirao nekad davno, i iako je produkcija mogla biti prljavija, album dovoljno nosi da ga zavolite na prvo slušanje (što se meni desilo).

Katonovi vokali su me oduševili po ko zna koji put. Taj čovjek kao da je ostao da spava cijelu vječnost u 80tim godinama, i ako išta cijenim, cijenim čovjeka koji se drži svoje furke kao pijan plota. Aranžmanski, album nema rupe – gitare su na mjestu, bubanj je na mjestu, vokal je na mjestu. Ovakvo dobrom albumu se može zamjeriti samo kratko trajanje od 20 minuta, ali pošto ovo čitavo mini remek-djelo nosi oznaku EP, nadam se da ću što prije dočekati neko veće, proširenije izdanje! Apsolutna preporuka dana!

Pročitaj i ovo:  Flogging Molly u Varšavi: Svjetlija strana života

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Hirax
Ime albuma: Assasins of War
Izdavač: Black Devil
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://www.blackdevilrecords.com/
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI