Megadeth – United Abominations

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Baš sam se sad lijepo nasmijao. Čitao sam jednu od prvih recenzija koje sam napisao davno za vrijeme mog pisanja za Rock Planet, a to je bila recenzija Megadethovog ”System Has Failed” albuma. Nostalgija me uzela pod svoje, bila su to dobra vremena, a još su bolja ova sad kad možeš napisati recenziju za svoj vlastiti webzine.

Hvala Dave Mustaineu. Fakat mu hvala od srca. Uljepšao mi je dan, zajedno sa Katonom iz Hiraxa. Novi album Megadetha ”United Abominations” je beton. Lično ne očekujem ”Peace Sells…” ni ”Rust in Peace”, ali mi je izuzetno jebeno drago što je album ovakav kakav jeste. Njihov najbolji album u zadnjih par godina.

Bacit ću sebe i Vas u ponor prošlosti, i podsjetiti vas da sam u recenziji prijašnjeg albuma na Rock Planetu napisao da album nema nešto Dethovsko u sebi da bi rekao ”To je to!”. Eh, sada se Dethovizam uveliko vratio, a Dave nam svojim ružnim glasom pjevuši kako smo svi mi navikli.

Na albumu se miješaju utjecaji heavy i thrash metala, sa prepoznatljivim solo dionicama i Daveovim vokalom koji je za neke nešto najgore na svijetu, a za mene nešto perfektno. Prorok propasti čovječanstva Mustaine se vratio jači nego ikad, i na UA-u donosi novi set liričkih hrakotina na američku demokratiju, kao i na svjetski kapitalistički i teroristički poredak u kojem nema mjesta za mir i slogu.

Produkcijski savršen, odsviran savršeno, lirički perfektan, ovaj album treba samo da odstoji na policama jedno vrijeme, i odsvira jedno vrijeme, i mogu se zakleti da će za nekih 10 godina biti spominjan kao klasika, ili u najmanju ruku, kao jedan od najboljih albuma 2007. godine. Možda jedinu zamjerku imam na gostovanje gđice. Cristine iz Lacuna Coila – ona ovdje stvarno nije potrebna. Možda bi sa svojom ljepotom možda mogla samo pronosati kakve pive. Nek se ostavi pjevanja. Headbanging je neizbježan, a ako IKO, koliko god mrzio Megadeth, bude stajao na pjesme kao što su ”Burnt Ice” (inače obradu), ”Washington is Next!” ili na genijalnu ”Play for Blood” koja me jednostavno natjerala na smijeh koliko sam uživao u ritmu, onda je ta osoba ili gluha, ili totalna fula što se tiče ritma, ili je jednostavno zadrti idiot.

Thank you, Dave! If you ever read this, thank you very fucking much! And thank you for leaving Metallica! And thank you for not letting Trivium and Danko Jones and Angela Gossow sing on your album!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Megadeth
Ime albuma: United Abominations
Izdavač: Roadrunner Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.megadeth.com
Recenzent: Sharan

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content