Uskoro nastupa zimsko hardcore ludilo u klubu AG

WHMadness

Winter Hardcore Madness je, po riječima organizatora, mini DIY hardcore festival koji će se održati 20.12.2014. godine u Klubu AG.

Argon, sarajevski hardcore groove sastav zasvirat će po drugi put upravo na ovom dešavanju.

Shin je po vlastitim riječima skupina momaka i cure koji sviraju hardcore punk. Objavili su album “Running Sick” 2014. godine i ako ga pozorno budete slušali, vidjet ćete da tu nema baš previše pametovanja, već je u pitanju solidno hardcore punk ostvarenje koje radi svoj posao – kazuje poruku, a ne iritira. Po riječima uredništva, razlog da se dođe na koncert.

Bedem regionalne žestine i dom Monte Paradisa, Pula, na Winter Hardcore Madness šalje dva benda: Break The Mold čine članovi Frekvencije i DJ & The Wootchyak, dok je DJ & The Wootchyak brzi pulski hardcore haos osnovan 2009. godine i sa već tri albuma iza sebe.

P.R.S.O! je somborska punk propagandna mašina koja se koristi za promociju pozitivnih ideja zasađenih u tlu hardcore punka stare škole. Objavili su tri izdanja, live album, split sa bendom Agitator i novo izdanje “Novo Vreme” objavljeno u oktobru 2014. godine.

Iz Šibenika stiže Ponte De Carla, bend osnovan 2006. godine. Svoj posljednji album “Figures” snimali su u studiju Depth u Požegi. U pitanju je žestok hardcore punk koji ste trebali gledati u februaru u Sarajevu, međutim bend je otkazao nastup. Evo nove prilike!

Zagrebački Ponor grabi krupnim koracima ka tituli benda dragog underground masama regiona. Već su ove godine svirali u Sarajevu, te je novi pohod na klub AG logičan korak. Objavili su album “Ovo je Kraj” koji je nedavno dobio i LP izdanje.

Cijena ulaznice je 10 KM, vrata kluba AG bit će otvorena od 19.30 h, dok svirka počinje TAČNO u 20.30 h zbog velikog broja bendova, poručuju organizatori.