Comeback Kid headlineri Spine Twister Festivala 2015!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

comebackkid

Spremite se, ljubitelji hardcorea i punka, stiže Spine Twister Festival 2015!

Desetog maja u klubu Underground u Sarajevu bit će održano treće izdanje Spine Twister Festivala. Tehnikama zahtjeva i molbe došli smo u posjed imena headlinera ovog izdanja Spine Twister Festivala – u Sarajevo stiže COMEBACK KID!

Kanadski hardcore punkeri Comeback Kid trebali su biti samo side-project članova benda Figure Four Andrewa Neufelda i Jeremyija Hieberta, no njihov zvuk, posvećenost i DIY marketing ubrzo su ih lansirali na sami vrh hardcore punk scene. Objavili su šest albuma, od kojih je “Die Knowing” objavljen 2014. godine, a mediji poput DyingScene.com nazvali su ga njihovim najboljim i najtežim albumom dosad.

Šlag na tortu u vidu Comeback Kida je uvijek drag dodatak, no pogledajmo šta se krije između kora Spine Twister Festivala!

BANE je američki melodic hardcore punk bend osnovan davne 1995. godine. I ovaj je bend započeo kao sporedni muzički projekt nekadašnjeg člana Convergea Aarona Delbeca. Vremenom, Bane je izrastao u posebnu vrstu hardcore zvijeri, onu koja je izrodila četiri albuma, od kojih je posljednji “Don’t Wait Up” labuđi pjev benda. Izdan od strane kuće Equal Vision, “Don’t Wait Up” je prvi studijski materijal Banea nakon osmogodišnje pauze, ali i posljednji, s tim što bend naglašava da će nastaviti svirati turneje. Ovo je specijalna prilika da ih pogledate uživo, na Spine Twister Festivalu!

MY IRON LUNG je novi bend iz San Diega u Kaliforniji. Osnovani su 2010. godine od strane bivših članova bendova kao što su A BetterA Better Hope Foundation, Heritage i Crowne Hill.

WORLD EATER predstavlja njemačku hardcore scenu nastupom na Spine Twister Festivalu 2015. Njihov zvuk inspirisan je njujorškim hardcore zvukom.

Pročitaj i ovo:  Ovo su najčitaniji tekstovi na ISK Web Magazinu 2021. godine

TAPED je mladi bend iz Lichtensteina koji će svoju viziju hardcorea po prvi put predstaviti bh. publici upravo na Spine Twister Festivalu 2015.

Pored ovih pet bendova organizatori Comrade Booking najavljuju i još jedan lokalni bend podrške.

 

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI