Uskoro nastupa zimsko hardcore ludilo u klubu AG

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

WHMadness

Winter Hardcore Madness je, po riječima organizatora, mini DIY hardcore festival koji će se održati 20.12.2014. godine u Klubu AG.

Argon, sarajevski hardcore groove sastav zasvirat će po drugi put upravo na ovom dešavanju.

Shin je po vlastitim riječima skupina momaka i cure koji sviraju hardcore punk. Objavili su album “Running Sick” 2014. godine i ako ga pozorno budete slušali, vidjet ćete da tu nema baš previše pametovanja, već je u pitanju solidno hardcore punk ostvarenje koje radi svoj posao – kazuje poruku, a ne iritira. Po riječima uredništva, razlog da se dođe na koncert.

Bedem regionalne žestine i dom Monte Paradisa, Pula, na Winter Hardcore Madness šalje dva benda: Break The Mold čine članovi Frekvencije i DJ & The Wootchyak, dok je DJ & The Wootchyak brzi pulski hardcore haos osnovan 2009. godine i sa već tri albuma iza sebe.

P.R.S.O! je somborska punk propagandna mašina koja se koristi za promociju pozitivnih ideja zasađenih u tlu hardcore punka stare škole. Objavili su tri izdanja, live album, split sa bendom Agitator i novo izdanje “Novo Vreme” objavljeno u oktobru 2014. godine.

Iz Šibenika stiže Ponte De Carla, bend osnovan 2006. godine. Svoj posljednji album “Figures” snimali su u studiju Depth u Požegi. U pitanju je žestok hardcore punk koji ste trebali gledati u februaru u Sarajevu, međutim bend je otkazao nastup. Evo nove prilike!

Zagrebački Ponor grabi krupnim koracima ka tituli benda dragog underground masama regiona. Već su ove godine svirali u Sarajevu, te je novi pohod na klub AG logičan korak. Objavili su album “Ovo je Kraj” koji je nedavno dobio i LP izdanje.

Cijena ulaznice je 10 KM, vrata kluba AG bit će otvorena od 19.30 h, dok svirka počinje TAČNO u 20.30 h zbog velikog broja bendova, poručuju organizatori.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content