Zombie Hate Brigade – Zombie Hate Brigade

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Vjerovatno većini Vas koji čitate ovu recenziju ime Zombie Hate Brigade neće ništa značiti. Ako Vam kažem da su neki od članova ovog benda svirali u bendu Yeast Infection, to će vam još manje značiti. E, pa piscu ovih redova znači.

Dopustite da kažem riječ dvije o ZHB-u: Bend iz Kolorada koji svira odličan death/grind kombo koji podsjeća nevjerovatno na sve one dobre sjajne bendove sa Razorback Records-a. Nisu izmislili ništa novo, njihova muzika je u maniru Ghoula, Impetiga, Bloodfreaka, manjim dijelom Frightmarea. Ipak, ovo je ona vrsta death metala koje se jednostavno ne možete naslušati dovoljno, naprosto Vam jede uši!

Njihovo prvo izdanja koje je nazvano po bendu samoizdato je na labelu koji vode članovi ZHB-a koji nosi naziv Getupandkill Music. Oprema CD-a je standardna za jedno DIY izdanje koje ne gura mašinerija novca, ali ipak jedna stvar se mora spomenuti – GENIJALAN, ali apsolutno GENIJALAN omot kao hommage genijalnom filmu – kojem, nema šanse da Vam kažem, ako ne znate, na pogrešnom ste webzineu :)

O muzici sam rekao već dosta toga, ali da se ponovim – jako dobra kombinacija old school deatha i grindcorea, sa guttural, growl i scream vokalima (koji su super kombinovani), meni najvažnije – prljavi, distorzirani bas + sjajni uvodi, sampleovi izrezani iz klasika horror žanra. Kad čujete sample na ”Zombie Snacks” ima da ruku sebi otkinete prije nego što pjesma krene. :)

Definitivno album vrijedan vaše pažnje, ali sigurno će ga većina raje iz Bosne ili preskočiti ili skinuti sa Neta. Ja bi vam preporučio upravo suprotno – idite na site Zombie Hate Brigadea i kupite u paketu majicu+album, sjajna ponuda, sjajna cijena – moja preporuka!

Pročitaj i ovo:  Odpadki civilizacije i Urban Instinkt nastupaju u Tuzli i Sarajevu

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Zombie Hate Brigade
Ime izdanja: Zombie Hate Brigade
Izdavač: Getupandkill Music
Godina izdanja: 2008
Website benda: www.myspace.com/zombiehatebrigade

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content