Ad Patres – Scorn Aesthetics

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Svako malo nam Francuska lansira novi bend death metal usmjerenja. Ako bacite pogled na arhivu ISK Webzinea, primjetit ćete da smo dosad i pisali o mnogim francuskim bendovima, ali većina njih se kretala u domeni death metala, malo na stranu melodičnog i pomiješanog sa black metalom, malo na stranu brutalnog.

Ad Patres novo je ime francuskog death metala. Novo, uslovno govoreći, jer bend postoji od 2008. godine i čine ga veterani francuske metal scene (bubnjar Alsvid nema sa kim nije svirao), a tek 2012. godine stigao nam je ovaj debitantski uradak.

Nakon atmosferičnog intra, kreće krkljanje koje traje nekih pola sata i iako je bend okarakterisan kao tehnički brutalni death metal, ovo je meni… slušljivo? Ludim li? Ne, zapravo se radi o jako dobrom balansu između riffanja i tehnike, što pomaže da razlikujete pjesmu od pjesme; neke su melodičnije i slušljivije, dok su druge samo za tvrdokorne ljubitelje žanra.

Privlačnosti ovog albuma pomaže i činjenica da je produkcija sjajna; očigledno je producent žestoki kritičar sintetičkog, besmislenog death metala, pa se odlučio za drugačiji pristup koji zaista pali; sve je na svom mjestu, a ipak album ne nosi onaj kretenski val preproduciranosti koja mene lično danas i tjera od metala.

Ad Patresov debi album najviše će poenta pokupiti kod ljubitelja ovog zvuka, ali i ja ću za zavrtiti bez problema jer nije glupbesmislen, te jednostavno ne škodi ušima, čak ni kad je na repeatu.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Ad Patres
Ime izdanja: Scorn Aesthetics
Izdavač: Kaotoxin Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: https://www.facebook.com/adpatres

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI