Woslom – Time To Rise

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Posljednji album iz promotivnog paketa brazilskih bendova koji nam je poslan od strane MetalMedia Managementa je “Time To Rise” benda Woslom. Vidjevši omot, pomislio sam da se radi o heavy metal bendu, ali iz nekog razloga omot mi je sugestirao da baš i nije riječ o dobrom heavy metal bendu. Pogreška u oba slučaja.

Woslom svira speed / thrash i svira ga odlično. Potvrdilo se nešto što sam napisao u jednoj od ranijih recenzija brazilskih izdanja: Brazil je zaista plodno tlo za thrashere.

Na albumu se nalazi devet pjesama, sve otpjevane na engleskom jeziku. Muzički, nema tu nikakvih pretjeranih inovacija, da budemo direktni i iskreni do kraja, nema nikakvih, klasični aranžmani strofa-refren-strofa-refren-solo-refren ponovi dvaput mi apsolutno ne smetaju dokle god je riff dobar, a Woslomovi su zaista dobri.

Woslom generalno zvukom prati američku školu thrasha, primjetit ćete dijelove koji su miješano meso stare i nove Metallice (zamislite kombinaciju “Death Magnetica” i “Kill ’em Alla” gdje je pođonjeno sve dobro sa ovih albuma), ali i dosta drugih utjecaja američkih thrash metal bendova koji vole da furaju melodiju više no brzinu.

Devet pjesama prođe za tili čas, a onda slijedi povratak nazad na početak i silovanje play dugmeta – “Time to Rise” je i više nego solidan thrash metal album za sve ljubitelje najoštrijih riffova u svijetu metala.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Woslom
Ime izdanja: Time To Rise
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.woslom.net/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content