Cruscifire – Chaos Season

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Debi album brazilskog benda Cruscifire se zove “Chaos Season” i bend ga je sam objavio 2010. godine. Brazilski kvartet iza sebe ima dva demo izdanja, a sad je snimljen i ovaj album za koji nisam siguran da li nastavlja tradiciju demo izdanja jer mi je ovo prvi susret sa bendom.

Cruscifire svira death metal koji i nije baš tako lako opisati. Ima tu momenata one strane američke škole koja meni nije zanimljiva (raznorazni Suffocationi, Deeds of Fleshovi itd.), ali i dosta starih utjecaja, te bi se dalo reći da se Cruscifire našao negdje po samoj sredini što se tiče žanrovski karakteristika što će bendu vjerovatno pomoći da ne izgube dio slušateljstva koji ne voli ovu ili onu stranu death metal žanra.

Ove uši se jednostavno ne mogu odlučiti da li im se album sviđa ili ne. Iz pjesme u pjesmu Cruscifire idu čas lijevo, čas desno, naginju eksponiranju muzičke progresivnosti što se veoma dobro primjeti na gitarskim dionicama, ali vidi se da cijene i dobar riff. Neke kompozicije mi stvarno leže, druge ne bih poslušao osim kad bih baš morao, kao što je slučaj sa slušanjem za potrebe recenziranja.

Najbolja ocjena albuma bi bila ona vaša, tj. da muziku Cruscifirea poslušate sami. Album ima sve elemente onog što smo već imali priliku čuti milion puta (uključujući i zaista neinventivan, grozan, digitalnim tehnikama odrađen omot), ali muzička kombinacija je čudna do te mjere da bi se bend ipak mogao svidjeti ljudima.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Cruscifire
Ime izdanja: Chaos Season
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2010
Website: http://www.myspace.com/cruscifire

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content