Večeras počinje (i završava) prvo izdanje Bosnian Hardcore & Metal Festivala

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

bosnianhcmetalfest

Najavljeno dvodnevno dešavanje u organizaciji Comrade Bookinga, Bosnian Hardcore & Metal Festival, prošlo je kroz nekoliko organizacijskih problema. Rezultat toga je otkazivanje drugog dana festivala, a samim tim i nastupa hardcore grupe Lionheart. U nastavku bez ikakvih izmjena prenosimo izjavu Comrade Bookinga objavljenu na Facebooku 27. jula:

Nažalost, takvo je vrijeme došlo da za ovakav festival nema dovoljno prodatih ulaznica za oba dana. Iz ovih razloga smo primorani svesti festival na jedan dan na kojem će nastupati Carnifex + domaći i strani gosti, a drugi u potpunosti nažalost otkazati. Ovo vam prenosimo bez okolišanja i sa u potpunosti iskreno objašnjenom situacijom, koja je nažalost jako realna na našoj sceni u posljednjim mjesecima. Htjeli smo, ali sa 15 do sada prodanih karata istinski ne možemo izvuči drugi dan. Mi smo svakako nadoknadili stranim bendovima kojima smo otkazali za taj dan tako što smo im platili dnevne troškove slobodnog dana kako ne bi upali u minus dok su na turneji.
Htjeli smo istinski da ovo uspije ali nažalost trenutna situacija (neposjećenost) je takva da je fizički nemoguće naći toliki budžet koji bi mogao osigurati nesmetano održavanje drugog dana festivala gdje bi morali štediti na dobrom zvuku, produkciji a i općenitoj organizaciji.
Ubrzo će biti postavljen poster sa svim bendovima koji nastupaju (Carnifex + domaći i strani supportovi) , tako da ćemo napraviti jedan cjelodnevni koncert. Potrudit ćemo se da to bude jedan dan za pamćenje! Ulaz na festival je 10 KM samo na dan koncerta, bez pretprodaje.
>> Svi koji su kupili kartu od 20 KM će moći ostvariti polovični povrat novca na da festivala na ulazu kluba – 03.08 – ponedjeljak, ili full refund nakon koncerta <<
Hvala na razumijevanju
Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI