Američka grupa Rosetta sutra u sarajevskom Undergroundu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

rosetta

Sarajevski klub Underground sutra će ugostiti američku grupu Rosetta. Sarajevo je jedna od destinacija na dvadesetodnevnoj promotivnoj evropskoj turneji grupe na kojoj se predstavlja novi album “Quintessential Ephemera”.

Petorka iz savezne države Philadelphia okupila se 2003. godine. Svoj zvuk pomalo šaljivo nazivaju metalom za astronaute – članovi su zainteresirani za astronomiju i svemirska putovanja, a ne vole se povezivati sa odrednicom post metal jer, kako kažu, metal nije gotov niti je ikad završio. U pitanju je kombinacija hardcore, post rock, drone i ambijentalnih elemenata te se Rosetta najčešće poredi sa grupama kakve su Isis i Neurosis.

Rosetta je tema i dokumentarnog filma “Rosetta: Audio/Visual” koji prati priču o odnosima Rosette i izdavačke kuće Translation Loss. U šezdeset i pet minuta trajanja prikazuje sudar ljudskih i poslovnih odnosa, umjetničku žrtvu i odricanje te trijumf slobodnog stvaranja.

Specijalni gosti na sarajevskom koncertu je mostarska alternativna metal grupa Brainswitch. Osnovani 2011. godine od strane članova različitih mostarskih rock’n’roll grupa, Brainswitch se veoma brzo izdvojio kao jedan od najkvalitetnijih bh. sastava. Izdavačka kuća Nocturne Media je u maju objavila njihov debitantski album “And The World Will Sleep” koji je sniman i miksan u Mostaru, a za čiji je mastering zaslužan James Plotkin, poznat po svom radu sa grupama Khanate i OLD i remiksima bendova Nadja, Sunn O))), ISIS, Pelican i Earth.

Karte za sutrašnji koncert moći će se nabaviti samo na ulazu kluba Underground.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI