Thornafire – Exacerbated Gnostic Manifestation

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Opa, Chile dobija još jedno sjajno death metal ime, death metal zvijezdu koja će, po svemu sudeći, dugo da sja na zvjezdanom nebu. Thornafire je 2007. godine izbacio svoj debi album, čiju recenziju upravo čitate. Ovdje se nema puno pričati, osim možda napomenuti kao činjenicu da je ovaj album vrh Ibex Moonovog rostera trenutno!

Odavno nisam čuo brže i dinamičnije riffove koji ne peglaju! Gitarista benda, Victor Macnamara je zvijer na koju trebate obratiti pažnju – bijesan je, ubojit je, precizan kao vrag kad izvlači dušu iz svoje žrtve. Ništa ne prepušta slučaju, tako da u svim pjesmama ovog albuma ovaj gitarista pokazuje svoje nenadmašnu genijalnost koja stabilno balansira između brutalnosti i old schoola, atmosfere i brzine! Vidi se da je dosta učio od bendova kao što su The Chasm i Vital Remains, ali želi li mu ko to zamjeriti?

Bubnjar Juan Pablo Donoso se također ne smije izostaviti, jer ni on ništa ne prepušta slučaju, sjajne bubnjarske dionice, dovoljno brze da zaintrigiraju, ali ne i toliko blesavo furiozne kao kod većine brutalnih death metal bendova jednostavno su dobra domaća zadaća svim bubnjarima, ko ovo sredi da zvuči ovako, znači da je u ligi šampiona.

Juan se sjajno snašao i za miks pultom za vrijeme produkcije ovog albumu, tako da smo na slušanje dobili atmosferičan brz i brutalan death metal koji jednostavno po meni odskače od današnje death metal scene. Upravo ono što fali Estuaryju – to Thornafire ima – ideje se ostvaruju, ima tu utjecaja drugih bendova, ali Thornafire se ne da, i dodaje svemu dašak originalnog. Obavezno poslušati, meni se uguralo među top 10 albuma 2007. godine, kad ovako otprilike pogledam.

Pročitaj i ovo:  Tuzlanska Pokora: "Važno je imati jaku zajednicu!"

P.S. Fanovi Immolationa i Vadera, ovo ”obavezno” se posebno odnosi na Vas!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Thornafire
Ime albuma: Exacerbated Gnostic Manifestation
Izdavač: Ibex Moon Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: http://www.thornafire.cl/
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI