Darkthrone – Fuck Off And Die

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

OK, da vas čujemo…ko to ne voli Darkthrone? Budale! Istini za volju, da budem iskren, dok nisam čuo Too Old, Too Cold EP nisam ni ja bio fan Darkthronea, čak ni black metala! Jednostavno, nikad nisam razumio filozofiju tog benda i tog zvuka, sve dok nisam čuo ROCK’n’ROLL remek-djelo benda Darkthrone koje se zvali ”The Cult Is Alive”. Kad sam shvatio o čemu se tu radi, kad sam shvatio da je glavna suština tog benda jedan veliki srednji prst svim zadrtim idiotima i sloboda umjetničkog izraza, nisam mogao dočekati novi album.

I novi album je stigao…koja bomba! Lome se koplja, kako na bosansko-hercegovačkim, tako i na svjetskim forumima oko kvalitete ovog albuma. Nema tu baš previše debate, svi se slažu u jednom: album je dobar, jedina je razlika što je nekima kult, a nekima ”samo dobar album”.

Naravno, koplja se i dalje lome, kao i za vrijeme izdavanja prijašnjeg albuma, da li je DT još uvijek black metal. Pa, meni koji suštinski black metalom smatram King Diamond i Venom, a ne recimo jedan Dimmu Borgir (stvar ukusa, ne razlog za započinjanje rasprave!), ovo je jedan sjajan black metal, ili još preciznije black punkcrust’n’roll album!

Suštinski od TCIA se nije ništa promijenilo, DT još uvijek drži visoko dignut srednji prst svim jadnim pozerčinama na metal sceni kako Norveške, tako i svijeta, a usput ih lupa smrznutom šakom posred nosa!

Prožimaju se utjecaji starijih albuma DT-a, kao i novije budalesanje (pozitivno) u maniru Motorheada, a pjesme kao što su ”Canadian Metal”, ”F.O.A.D.” i ”Raised On Rock” su novi hitovi koji mi jednostavno ne izlaze iz glave!

Album je divno podsjećanje da su postojala vremena koja ja kao klinac nisam nažalost doživio, ali koja i dan-danas obožavam (vremena bendova kao što su Sodom, Venom, Bathory, Motorhead, Warfare i sličnih…), na filozofiju koje sam uvijek želio i uvijek htio biti dio! Ovo je album koji potpuno opravdava svoj naziv, posvećen je pravim metalcima koji su danas endemska vrsta! We can all fuck off and die, ali Darkthrone Nesveti Darkthrone će i dalje da razvaljuje!

Pročitaj i ovo:  Clutch u Zagrebu: Religijsko rock'n'roll iskustvo

Crno, crnje, DARKTHRONE!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Darkthrone
Ime albuma: Fuck Off And Die
Izdavač: Peaceville Records
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.darkthrone.no
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »