The Loudest Silence objavio pjesmu “The Core”

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

the loudest silence
Omot novog singla (Nihil/Džemal Bijedić)

Grupa The Loudest Silence prekinula je petogodišnju tišinu objavivši numeru “The Core”, prvu nakon albuma “Aesthetic Illusion” iz 2018. godine, ukoliko ne računamo obradu Nirvanine “Heart Shaped Box” iz pandemijskog perioda.

Grupa nakon odlaska gitariste Mirze Ćorića i bubnjara Damira Sinanovića Bumbara funkcioniše u sastavu Taida Nazraić (vokalistkinja), Denijal Ćatović (klavijature) i Džemal Bijedić (bas gitara). “The Core” predstavlja značajan produkcijski skok u odnosu na njihov prvi album; novu pjesmu je producirao i miksao Joost van den Broek, poznat po saradnji sa grupama Epica, Blind Guardian, Ayreon, Powerwolf i After Forever.

Gitarista na “The Coreu” je Bart Hennephof iz holandske grupe Textures, a bubnjar Koen Herfst. Da li je ovo novi sastav benda ili ekipa okupljena samo za potrebe snimanja ove pjesme, nije precizirano. Gost-gitarista na pjesmi je i bivši član grupe Mirza Ćorić koji je odsvirao solo dionicu.

Omot za novi singl je radio Nihil, francuski umjetnik sa norveškom adresom. Nihil je i ranije sarađivao sa industrial i metal bendovima poput Combichrista i Amenra, a radove je izlagao na preko četrdeset velikih kolektivnih izložbi sa umjetnicima poput Alejandra Jodorowskog, H.R. Gigera i Davida Lyncha.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content