Tankard – The Beauty And The Beer

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Thrash, thrash, thrash…zašto ljudi koji sviraju thrash ne ostanu vječno mladi, nego kad tad ostare i unište nam neki svojim idiotizmima (St. Anger, anyone? Christ Illusion, anyone?)? Zašto thrasheri ne piju više kao nekad, zašto ne prave tekstove uz koje se veseli možemo šutati? Majkooooo, zaštooo?

Uglavnom, ovo gore nikako ne vrijedi i za sjajni Tankard. Alkoholičarska delirijum ekipa iz Frankfurta donosi nam novi album ”The Beauty and The Beer”, koji je jednostavno…thrash do jaja!

Odavno se nisam oduševio nekim thrash albumom kao ovim, jer, kako god godine prolaze, shvatamo da Tankard ne može izgubiti onu sjajnu nit, onu čar thrasha, onu agresivnost koja nas tjera da umremo od smijeha, išutamo se do bola, popijemo pivu, pa se šutamo, pa bengamo, pa popijemo gajbu. Nema se šta naglabati o ovom izdanju, osim da je sjajan thrash udar, koji vas NE MOŽE ostaviti ravnodušnim. Inače, tekstovi na albumu su…evo jedan mali primjer. Slušam prvu pjesmu, koja se zove Ice-olation, i kontam, joj, težine, joj smrti, odakle im ovaj morbidni svijet iz pjesme…da se nisu uozbiljili? Onda pročitam The Aebyss intervju sa Gerreom, i skontam da je u pjesmi riječ o zaboravljenoj pivskoj flaši u dubokim prostranstvima frižidera…i onda sam povratio svoja crijeva na nos od smijeha.

I dalje sa sjajnim groovy (sad će me Heretik Rajko udaviti) riffovima, još urnebesnijim solažama, te tekstovima koji su jednako podobni za hor pijane stoke, kao i za album, ovo je stvar koju ne smijete propustiti. Bez ikakvih pritisaka, bilo od izdavačke kue, bilo od novca, Tankard je ušao u studio i donio nam sjajan nastavak SVIH albuma iz njihove prošlosti. Produkcijski, album je odrađen perfektno, sve je na svom mjestu, i malo mi se čini melodičnijim nego Tankardovo prošlo izdanje. Kako god, nema trta-mrta zajebancije, ovo je za ozbiljne alkoholičarske delirijume, i koliko god Gerre ponavljao da je alkohol samo image, i da oni svi piju mineralnu, ja nikako ne mogu da mu povjerujem po pitanju tog podatka…

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

Zato, nabavite. Pustite. Popijte. Poslušajte jednom. Dvaput. Deset puta. I spremite se, pošto Tankard i Beerbellies of Thrash Chaos 4. novembra dolaze u Bosnu i Hercegovinu!

THRASHHHHHHHHHHHH!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Tankard
Ime albuma: The Beauty And The Beer
Izdavač: AFM Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.tankard.org
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI