Rob Zombie – Educated Horses

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ima jedna čudna pojedinost vezana za Rob Zombieja – koliko god on bio komercijalan, koliko god mu muzika u rječniku metalaca bila   gay, ili glam, ipak, znam dosta metalaca koji će priznati kad tad da vole poslušati neke njegove stvari. I istina, ne bez razloga.

Ako gledamo njegovu solo karijeru, poslije vremena White Zombieja, možemo lagano zaključiti da je krenula nizbrdo. Ima on hitova, i uvijek će ih imati, bar među mlađom populacijom, ali ipak, to više nije to.

Zombiejov novi album ”Educated Horses”, ne donosi sekundu promjene, u odnosu na njegova stara izdanja. Još uvijek vlada opsjednutost trash kinematografijom, i anti artom američkog kontinenta, kakve smo obrise mogli sresti u Robovim filmovima House of 1000 Corpses i The Devil Rejects.

Pisati recenziju za ovaj album isto je kao pisati recenziju za bilo koje drugo Zombiejevo izdanje. Međutim, postoji velika razlika u intenzitetu novih i starih Robovih pjesama. Ovaj album nema jednu Dragulu ili Dead Girl Superstar, na ovom albumu, pjesme su previše mlake da bi ih se sjećali za, recimo, dva mjeseca od preslušavanja albuma.

Pozitivna stvar u prosječnosti je da Rob nije previše eksperimentisao sa svojim zvukom – fanovi će doći na svoje i sa ovim izdanjem, jer ono je, koliko god prosječno bilo, ima onaj isti vibe kao i prijašnja izdanja. Dakle, dance around like crazy kad čuješ ovakve stvari. Nema ovdje nešto previše metala, možda ovo i nije album kojemu je mjesto na ovom webzineu, ali nekako, baš zbog simpatije koje gajim prema Zombieju, i činjenice koja je iznesena na početku teksta, vi čitate ovu recenziju.

Na albumu gostuje par muzičara, od kojih je možda vrijedno izdvojiti Tommy Leeja, bubnjara benda Motley Crue. Da skratimo dugu priču na jednostavan način, ovo je prosječno izdanje Rob Zombieja, ništa spektakularno ili revolucionarno. Oni koji su ga slušali i pratili dosad, možda će biti malo i razočarani, ali će poslušati album, a ostali će par simpatičnih pjesama provrtiti na svojoj playlisti i zaboraviti na njih. Može Zombie i bolje…

Pročitaj i ovo:  Izvještaj: Anti-Flag u Varšavi

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rob Zombie
Ime albuma: Educated Horses
Izdavač: Geffen Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.robzombie.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI