Star Fucking Hipsters – Until We're Dead

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Uh…SFH su iznenađenje, i to vrlo pozitivno iznenađenje. Nisam baš nešto ovako očekivao na Fat Wrecku, izdavačkoj kući koja je poznata po vrlo, vrlooo melodičnim punk bendovima. Da se ne mimoiđemo u razumijevanju, i SFH su melodični, ali su i VRLO čvrsti. Nema labavo, što bi se reklo.

Debi album ”Until We’re Dead” dolazi nakon par godina od osnivanja benda – bilo je problema sa postavom, pa evo nove postave i vođa benda, Sturgeon aka STZA (iz bendova Choking Victim i Leftover Crack) sa ekiposima pokazuje kako se snimaju melodični punk albumi.

Mislim da su uspjeli u onom u čemu mnogi drugi bendovi sa Fat Wrecka nisu – to što je bend melodičan, ne znači da treba biti i razvodnjen. ”Until We’re Dead” je album koji odlikuje brzina, melodičnost, BRZINA opet, a tu i tamo i brutalnost, kao recimo na pjesmi ”The Path Is Paved” koju da slušate odvojeno od albuma NIKAD ne biste smjestili na jedan ovakav album. Riffovi na toj pjesmi su čisti metal, a dominira ženski scream vokal.

Da, skoro zaboravih napomenuti, na albumu je kombinacija muško-ženskih vokala, i to odličnih ženskih vokala, oni koje prate ovaj webzine znaju da se ja inače ježim na ženske vokale, ali ovdje su odlično uklopljeni, nikakva patetika – samo iskreni punk.

Neko se može oduševiti, a neko blago razočarati, ali su SFH, po mom mišljenju, podosta ljevičarski orijentisani što se primjeti u tekstovima (poslije čitanja tekstova imate dojam da su svi policajci svijeta loši momci i da će vam vlada svake sekunde zakucati na vrata da vam smjesti metak u čelo). Ko voli, nek izvoli, meni je ovo puno bolje od desničarske gluposti, ali ponovo, ne mogu reći da se slažem sa svim navedenim.

Pročitaj i ovo:  Clutch u Zagrebu: Religijsko rock'n'roll iskustvo

Ovaj album je pravo malo ska-punk-”crust” remek djelo (”crust” kažem jer se SFH tako kategoriziraju – nije to baš crust, više neki mrak i pomalo metalskog utjecaja u pjesmama) i zaslužuje Vašu pažnju.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Star Fucking Hipsters
Ime izdanja: Until We’re Dead
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.seven85.com/starfuckinghipsters/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »