Spanish Flyz / Čovek Bez Sluha @ IGS'07

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Eh, razočaran svirkom od dan ranije (svakako pročitajte kratki report o Sado Mazo-u i DST-u), kako atmosferom u publici kod prvog benda (SM) tako i svirkom drugog (DST), dolazim i u subotu u Bock. I kontam zašto je Sharan morao otići van grada, zašto jednostavno on nije mogao da dođe na svirku da ne gledam opet “tamo neki punk” (mogao bi Dženan malo dobiti po nosu zbog slabog poznavanja punk scene, a? :), op. Sharana)…

Publiku, koja je ove večeri (čini mi se) bila brojnija nego u petak zagrijava Spanish Flyz. I opet se sarajevska punk omladina šuta na sve. Mušice sasvim pošteno odrađuju svoj dio posla te večeri zajedno sa novim članovima benda – Harisom i Draganom iz Ofsajda. Njihov repertoar i ne poznajem baš najbolje, ali meni je važno da su odsvirali “Siđi Rašo sa planine”. Par prijatelja kasnije mi se žali kako su ih Mušice smorile. Hmmm, pa dobro sad, u pitanju je ukus, je l’?

I onda dio večeri koji me totalno oraspoložio! A za to je zaslužan Čovek bez sluha, bend iz Srbije, bend koji je raja puno hvalila prije svirke. A ja nisam mogao da vjerujem, jer ipak me je punk Društva skrivenih talenata totalno razočarao. A kod ČBS-a imam šta i da čujem. Bend u najmanju ruku razvaljuje! Nižu super pjesmu za super pjesmom, a puno puta u toku svirke vokal je mogao komotno odmarati (da nije imao gitaru:) jer se sarajevska punk publika još jednom dokazuje stranom bendu – ovaj put su znali tekstove pjesama, a ja nisam bio nimalo iznenađen, da sam imalo slušao ČBS prije svirke mogao sam i ja komotno pjevati sa njima. ČBS je svirao i nekoliko obrada, a izdvojiću pjesmu Therapy-ja, čime je Glish, vokal Ofsajda, bio posebno oduševljen, kao i Pet Sematery od Ramonesa i tu publika totalno ludi. Dok raja ostaje da cuga sa bendom ja trčim da stignem na zadnju trolu i kontam kako da nabavim koji CD od ČBS-a. Najbolji opis benda je onaj koji čuh ispred kluba, a ujedno se sa njim slažem u potpunosti – “Pa ipak nisu neki klinci koji drljaju, vidi se da momci znaju svirati.” Jedva čekam da ih opet ugostimo u Sarajevu!

IGS Noć No. 5
Bendovi: Spanish Flyz (Sarajevo) / Čovek Bez Sluha – ČBS (Srbija)
Datum Dešavanja: 10.11.2007.
Piše: Scorpio

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content