Ofsajd / Grupa Tvog Života @ IGS '07

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sa zakašnjenjem sam uletio u FIS Club Bock, gdje se, kao što već i ptice promrzle na smrznutim granama znaju, održava cijeli program 4. Interground Sarajevo Festivala. Na vratima Bocka me dočeka standardan prizor, smrznuti likovi, flaše Sarajevske pive od 2 L u rukama i non-šalantno raspravljanje o muzici. Kako sam otvorio vrata, očekivao sam poznate zvuke Ofsajda, ali su me dočekali drugi zvuci – svirala je Grupa Tvog Života.

Unutra, pakao. Ventilacija nije baš najbolje obavljala svoj posao. Po slobodnoj procjeni, a znam da uvijek pretjeram, unutra je bilo nekih 80-100 ljudi. Na malom stageu Bocka, koji je malo prije IGS-a proširen za koji par centimetara gužvala se Grupa Tvog Života, osječki bend poznat svim ljubiteljima domaćeg punka. Ispred njih, bijesnila je šutka koju su većinom sačinjavali članovi mlađe ekipe sarajevskih punxa. Sa strana, djevojčice su pjevale sve tekstove. Rokalo se dosta stvari, većina sa albuma ”Kolo Spaja Ljude” (nisam siguran da su ljudi još nešto oficijelno izdali, ako jesu, oprostite mi na mom neznanju), a svaka pjesma je prihvaćena sa oduševljenjem, što je bila jedna jako divna scena za vidjeti, jebote, klinci slušaju, klinci znaju tekstove, klinci plaćaju karte za ulaz na svirke…

Trajalo je kraće nego što sam očekivao, i Grupa je završila svoj slatki, mali nastup. Na redu je bio Ofsajd. Jebiga, na koliko god svirku Ofsajda sam bio, na koliko god sam svirki sa njima pjevao i zezao se, uvijek mi je drago vidjeti taj bend na bini – stvarno ne bi imao problem da ih jednom sedmično gledam na bini u gradu, nikad mi ne bi dosadili. Nakon sjajne promocije koju su malo prije IGS-a također održali u Bocku (promocije debi albuma ”Generaciji”), ovo je bilo utvrđivanje gradiva. Poče Ofsajd da svira, nastade ludilo, vokal i gitarista Gliša je odmah dobio mikrofonom po zubima, nakon čega je uslijedilo zahvaljivanje učesnicima nenormalne šutke.

Pročitaj i ovo:  Eternal Flame Festival 2024: Servisne informacije

Ofsajd prži sjajan rock’n’roll. Neko će me pogledati i reći da je punk-rock u pitanju, ali kako god, ovi momci da su rođeni nekad prije, možda i na nekom drugom mjestu, bili bi veliki rock’n’roll bend, ovako ostaju samo podrumska senzacija koja nam jebeno treba, i nama i ovoj našoj maloj sceni. Pričati o Ofsajdovom koncertu u Sarajevu je malo besmisleno – to se treba doživjeti. Dosta emocija, internih šala, i sjajne svirke ovaj bend su davno lansirali na sam vrh našeg undergrounda, samo što oni izgleda ne znaju za onu ”Ko je na vrhu, mora nekad pasti!”, jer se njima to nikako ne dešava!

U svakom slučaju gomila ljudi, nedostatak kisika i super pozitivna atmosfera učinili su ovu noć savršenim provodom u gradu Sarajevu. Ako ste slučajno još i ljubitelj punka, ovo je bila noć koju niste smjeli propustiti.

IGS Noć No. 7
Bendovi: Ofsajd (Sarajevo) / Grupa Tvog Života (Hrvatska)
Datum Dešavanja: 16.11.2007.
Piše: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content